Για δεύτερη χρονιά ο δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), υλοποίησε το πρόγραμμα υποστήριξης νεανικής επιχειρηματικότητας, το οποίο πραγματοποιήθηκε βάση του μνημονίου συνεργασίας που είχαν υπογράψει ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο.

 

Ο κ. Μίχαλος μιλώντας στην εκδήλωση της απονομής βραβείων στις καλύτερες καινοτόμες επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο Β΄ Κύκλο του προγράμματος, τόνισε πως η προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας είναι ένα μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα μας σήμερα.

 

«Η ώθηση και η υποστήριξη της νέας γενιάς, προς την κατεύθυνση της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, δεν αποτελεί το όχημα μόνο για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας. Αλλά και για τη συγκράτηση και την αξιοποίηση πολύτιμου ανθρώπινου κεφαλαίου στη χώρα.  Είναι το όχημα για την αναζωογόνηση και τον αναπροσανατολισμό, τόσο των τοπικών οικονομιών, όσο και της ελληνικής οικονομίας ευρύτερα, με κινητήριο δύναμη τη δημιουργική επιχειρηματικότητα».

 

Αυτό σημείωσε στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο κ. Μίχαλος και πρόσθεσε ότι σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να έχουν οι τοπικές κοινωνίες, η αυτοδιοίκηση και οι φορείς. «Οι δήμοι, όπως και τα επιμελητήρια, είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον, τις ιδιαιτερότητες και τα δεδομένα κάθε περιοχής. Και γι’ αυτό μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν στοχευμένες και αποτελεσματικές δράσεις» συμπλήρωσε ο ίδιος.

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝέες τιμές εισιτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία
Επόμενο άρθροΣτο εξής κυβέρνηση δεν θα πέφτει εξαιτίας της εκλογής Προέδρου