Το περασμένο Σάββατο (13/6) η Μπάγερν Μονάχου μπορούσε να στεφθεί πρωταθλήτρια Γερμανίας, ωστόσο οι Βαυαροί, εκτός από δική τους νίκη (επί της Γκλάντμπαχ), χρειάζονταν και ήττα της Ντόρτμουντ.

Τα αποτελέσματα δεν ευνόησαν την ομάδα του Χανς-Ντίτερ Φλικ, ωστόσο αυτή έχει ακόμη μια ευκαιρία να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον όγδοο διαδοχικό τίτλο και συνολικά 30ό στην ιστορία της.

Προκειμένου να τα καταφέρουν, οι πρωταθλητές Γερμανίας χρειάζονται τη νίκη στην αποψινή (16/6, 21:30) αναμέτρηση με τη Βέρντερ Βρέμης στο «Βεζερστάντιον», στο πλαίσιο της -εμβόλιμης- 32ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Εφόσον οι Βαυαροί πάρουν τους τρεις βαθμούς, θα διατηρήσουν -στη χειρότερη περίπτωση- το προβάδισμα των επτά βαθμών που έχουν αποκτήσει από την Ντόρτμουντ, η οποία δεν θα μπορεί πλέον να καλύψει αυτή τη διαφορά στις δύο αγωνιστικές που θα απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και η προϊστορία είναι με το μέρος της Μπάγερν στο συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς η Βέρντερ έχει γνωρίσει την ήττα στις τελευταίες 18 διαδοχικές αναμετρήσεις των δύο ομάδων, ενώ οι «πράσινοι»… αγνοούν τη νίκη επί των Βαυαρών για περισσότερο από μια δεκαετία!

Συνολικά, σε 107 παιχνίδια σε επίπεδο Bundesliga, η Μπάγερν Μονάχου μετράει 56 νίκες, η Βέρντερ 26 και 25 αγώνες έληξαν χωρίς νικητή, ενώ ο απολογισμός στις 122 «μονομαχίες» των δύο ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις είναι 68 νίκες για τους «κόκκινους», 29 για τους «πράσινους» και 25 ισοπαλίες.

Στο μεταξύ, η ουραγός Πάντερμπορν αναμετράται με την Ουνιόν στο Βερολίνο και χρειάζεται… επειγόντως καλύτερο αποτέλεσμα από τις Φορτούνα Ντίσελντορφ (σ.σ. αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Λειψία) και Βέρντερ Βρέμης, προκειμένου να αποφύγει την οριστικοποίηση του απευθείας υποβιβασμού της στη Β΄ κατηγορία.

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής στην Bundesliga:

Τρίτη 16/6

19.30 Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ COSMOTE SPORT 4 HD

21:30 Ουνιόν Βερολίνου-Πάντερμπορν COSMOTE SPORT 8 HD

21:30 Φράιμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου COSMOTE SPORT 3 HD

21.30 Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου COSMOTE SPORT 1 HD

Τετάρτη 17/6

19.30 Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε COSMOTE SPORT 7 HD

21:30 Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μάιντς COSMOTE SPORT 3 HD

21:30 Άουγκσμπουργκ-Χόφενχαϊμ COSMOTE SPORT 8 HD

21:30 Μπάγερ Λεβερκούζεν-Κολωνία COSMOTE SPORT 7 HD

21:30 Λειψία-Φορτούνα Ντίσελντορφ COSMOTE SPORT 9 HD

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔεύτερη φωτιά στη Ι.Μ. Βαρνάκοβας
Επόμενο άρθροΑπό την Ξάνθη ο 74χρονος που κατέληξε -185 οι θάνατοι από τον κορονοϊό στη χώρα