13.000 δέντρα κατάφερε ο Δήμος Παιανίας, μαζί με συλλόγους και εθελοντές, να έχει φυτεύσει στην παλαιά χωματερή της Παιανίας, με τον επόμενο στόχο τα 40.000 δέντρα.

Στον εντυπωσιακό αριθμό των 13.000 δέντρων που έχουν φυτευτεί ήδη στο Δήμο Παιανίας, με πρωτοβουλία του Δήμου, περιβαλλοντικών οργανώσεων και φυσικά εθελοντών, στάθηκε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Σήμερα στην παλαιά χωματερή έχουν φυτευθεί περισσότερα από 13.000 δέντρα με υψηλό ποσοστό επιβίωσης χάρη στην συνεχή φροντίδα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου μας. Οπότε αναθεωρούμε τον αρχικό στόχο των 10.000 σε 40.000 πρασινίζοντας μια ολόκληρη περιοχή η οποία γειτνιάζει με τα Ολυμπιακά Ακίνητα και εκτιμούμε ότι σύντομα θα αποτελεί πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες».

«Με τη μεγάλη συμμετοχή και στην τελευταία δράση γίνεται κατανοητό ότι τα οφέλη για τον τόπο μας ξεπερνούν την δημιουργία ενός αλσυλλίου. Οι πολίτες ευαισθητοποιούνται και τα παιδιά διδάσκονται τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος» σημείωσε από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Σαμωνάς-Ξύκης.

Τα δενδρύλλια που έχουν επιλεγεί είναι βραδύκαυστα και ανθεκτικά και συμβαδίζουν με το τοπικό οικοσύστημα της περιοχής, δημιουργώντας έναν νέο πνεύμονα πρασίνου για την πόλη και βοηθώντας την βιοποικιλότητα της περιοχής.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροThe Pope’s Exorcist: Ο Russell Crowe γίνεται ο φόβος και ο τρόμος των δαιμόνων
Επόμενο άρθροΝίκος Παππάς: Κανονικά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – «Θα κριθεί από τον λαό»