Στην τελική ευθεία μπαίνει η λειτουργία των τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, καθώς η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων βρίσκεται στο στάδιο εξέτασης των φακέλων αδειοδότησης που κατέθεσαν συνολικά 19 εταιρείες.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Ευάγγελος Καραγρηγορίου ενημερώνοντας τα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ανέφερε πως «η διαδικασία αδειοδότησης βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχουν κατατεθεί αιτήσεις από 19 εταιρείες και για τους δύο τύπους αδειών, αριθμός εξαιρετικά σημαντικός. Έτσι, στο άμεσο μέλλον, θα έχουμε μια διαδικτυακή αγορά με κανονικές άδειες και ένα κανονιστικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει τον αυστηρό έλεγχο των εταιρειών αυτών, καθώς και την άμεση πρόσβαση της Επιτροπής Παιγνίων στο σύνολο των δεδομένων της παικτικής δραστηριότητας μέσω online διασύνδεσης».

Να σημειωθεί ότι το κόστος αδειών ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ ενώ σύμφωνα με τον κ. Καραγρηγορίου «Τα επόμενα βήματα είναι ότι το επόμενο διάστημα θα εξεταστούν οι αιτήσεις και έχει μια πολύ αυστηρή διαδικασία τον πρώτο χρόνο, προκειμένου να προσαρμόσουν τα συστήματα τους για να έχουμε online διασύνδεση, δηλαδή εντός του έτους θα έχει ολοκληρωθεί και η κάλυψη των τεχνικών προδιαγραφών, που έχουμε θέσει που είναι στο πιο υψηλό στάνταρ διεθνώς. Αφού φεύγουμε από το μεταβατικό καθεστώς που οι εταιρείες ήταν στο εξωτερικό και δεν είχαμε πρόσβαση στα στοιχεία, πλέον να έχουμε πρόσβαση στους σέρβερ τους και να μπορούμε ανά πάσα στιγμή να βλέπουμε τι γίνεται και να μην ξεφεύγει τίποτα. Άρα, τα επόμενα βήματα είναι ναι μεν σύνθετα διοικητικά, αλλά έχουν προδιαγραφή από τους κανονισμούς και υπάρχει ο ορίζοντας τους επόμενους μήνες να δώσουμε τις άδειες να παίξουν οι εταιρείες και να ολοκληρώσουν όλες τις προδιαγραφές που πρέπει εντός του έτους».

Αναφορικά με την «μαύρη» λίστα εταιρειών που διεξάγουν παράνομο διαδικτυακό τζόγο, ο πρόεδρος της επιτροπής είπε: «Πλέον με την αδειοδότηση των εταιρειών του διαδικτύου θα έχουμε την άσπρη λίστα για πρώτη φορά, αφού θα έχουμε αδειοδοτημένους τους δικούς μας παρόχους, άρα θα είναι πάρα πολύ πιο εύκολη αυτή η διαδικασία του παρελθόντος. Όταν ανέλαβα είχαμε 600 ιστοτόπους, με πάρα πολλή δουλειά από στελέχη της Αρχής το φτάσαμε 2.700 παράνομους ιστοτόπους (σ.σ. στη μάυρη λίστα). Ωστόσο, δεν είχαμε άσπρη λίστα, αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να τεκμηριώνεις κάθε φορά τον έλεγχο σου. Πλέον, όποιος δεν είναι στην άσπρη λίστα θα είναι στη μαύρη λίστα, οπότε θα χρειάζεσαι λιγότερα, θα πρέπει να κάνεις ελέγχους, διοικητική διαδικασία, αλλά λιγότερο υλικό τεκμηρίωσης, παρά πολύ πιο γρήγορα μπορούν να γίνονται οι έλεγχοι».

Ο ίδιος εξηγώντας τις διαδικασίες αδειοδότησης ανέφερε «Δεν θα αδειοδοτούμε πλέον μόνο τις εταιρείες του διαδικτύου, θα αδειοδοτούμε κάθε πρόσωπο, φυσικό και νομικό, το οποίο εμπλέκεται με κάποιο τρόπο σε συγκεκριμένη δραστηριότητα, είτε αυτό είναι μέτοχος, θα δημιουργήσουμε μετοχολόγιο, στο παρελθόν δεν υπήρχαν μετοχολόγιο, θα ξέρουμε τον multimode beneficial owner, μέχρι τον τελευταίο μέτοχο, θα ξέρουμε τις διοικήσεις των εταιρειών και θα πρέπει να έχουν πάρει καταλληλότητα από εμάς, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους εργαζόμενους που εκτελούν κρίσιμες λειτουργίες, τους συνεργάτες των εταιρειών, τα διάφορα site που προωθούν αυτές τις εταιρείες θα πρέπει να έχουν πάρει πάλι καταλληλότητα από εμάς, τους κατασκευαστές, αυτούς που αγοράζουν τις πλατφόρμες και την τεχνολογία τους».

Ειδήσεις σήμερα:

Η τραγική ζωή της άγνωστης κόρης της Σοφίας Βέμπο

Κωνσταντίνος Κουλουβάτος: Έφυγε ο τελευταίος της δυναστείας των ξενοδοχείων «Αμαλία»

Ξύλο και βρισιές από τον Μέσι: «Άντε να πεθάνεις μ…, της μάνας σου το…» – Δείτε βίντεο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠάτρα: Τρεις ποδοσφαιριστές του Διαγόρα Βραχνέικων θετικοί στον Covid -19
Επόμενο άρθροΟ Μελάγιες μιλά στην ΕΡΑσπορ για το ιατρικό πρωτόκολλο ενόψει τζάμπολ στην Α1 (audio)