Με κεντρικό μότο “Τρέχουμε… Δεν κοιμόμαστε!” 20.000 δρομείς -επαγγελματίες και μη- θα συμμετέχουν στον “Protergia 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης”, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και αναμένεται να αποτελέσει το απόλυτο αθλητικό γεγονός του φθινοπώρου στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Ειδικότερα στον ημιμαραθώνιο, οι δηλώσεις συμμετοχής έκλεισαν με νέο ρεκόρ 4.106 ατομικών συμμετοχών και λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος των τελευταίων ημερών για νέες συμμετοχές, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να διαθέσει άλλες 2.000 θέσεις, που θα προστεθούν στους ήδη εγγεγραμμένους δρομείς. Οι επιπλέον 2.000 θέσεις θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας στο Κέντρο Εγγραφών, στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ – HELEXPO κατά το διήμερο Πέμπτη 11 Οκτωβρίου και Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, τις ώρες 10:00 – 19:00.

 

Μια πρωτοτυπία της φετινής διοργάνωσης είναι ότι θα αναδείξει νικητές και νικήτριες και στις 48 ηλικιακές κατηγορίες, πέραν των πρώτων τριών νικητών – νικητριών του Ημιμαραθωνίου δρόμου και του Δρόμου Υγείας 5.000μ. Επομένως, θα ανακοινωθούν 12 επιμέρους ηλικιακές κατατάξεις σε κάθε φύλο και σε κάθε αγώνισμα και συνολικά θα έχουμε 48 βραβεύσεις. Όλοι οι νικητές ανά ηλικιακή κατηγορία θα είναι προσκεκλημένοι στην καθιερωμένη Γιορτή του Μαραθωνίου, τον Ιανουάριο.

 

Το γεγονός αυτό αυξάνει το αγωνιστικό ενδιαφέρον για όλους τους συμμετέχοντες κάθε ηλικίας και καθιστά αυτομάτως την καθιερωμένη Γιορτή της Ημέρας του Μαραθωνίου που τελείται στις αρχές του νέου έτους ακόμα πιο ξεχωριστή, αφού πέραν της τίμησης των συντελεστών των δύο διοργανώσεων του 2018 (Χορηγών, Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντών) θα τιμηθούν και όλοι οι νικητές του φετινού «Νυχτερινού».

 

Σημειώνεται ότι ο “Protergia 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης” διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών
Επόμενο άρθροΗ πώληση της συμμετοχής στην ρωσική εταιρεία Philip Morris Sales & Marketing αύξησε τα κέρδη