Κολονία: Ομαδικές επιθέσεις από «βορειοαφρικανούς» σε 90 γυναίκες τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς – RadioVera.gr – Βολιώτικη ελεύθερη ραδιοφωνία

Κολονία: Ομαδικές επιθέσεις από «βορειοαφρικανούς» σε 90 γυναίκες τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς

Κολονία: Ομαδικές επιθέσεις από «βορειοαφρικανούς» σε 90 γυναίκες τη νύχτα της ΠρωτοχρονιάςΠερίπου 90 γυναίκες έχουν καταγγείλει ότι έπεσαν θύματα ληστείας, ότι δέχτηκαν απειλές ή παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά – και μία υποστηρίζει ότι την βίασαν – τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς έξω από τον καθεδρικό ναό της Κολονίας από ομάδες νεαρών, μεθυσμένων ανδρών, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αστυνομικές αρχές. 

Η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι περίπου 1.000 άνδρες, χωρισμένοι σε ομάδες, επιτέθηκαν σε γυναίκες στην πλατεία του καθεδρικού. Κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες είπαν μάλιστα ότι οι δράστες έμοιαζαν Βορειοαφρικανοί, γεγονός που υποδαύλισε έντονα αισθήματα στη Γερμανία, μια χώρα που έχει δεχτεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική τους τελευταίους μήνες.

Μολονότι οι πολιτικοί καλούν τους πολίτες να μην θεωρούν αυτομάτως ύποπτους ή ένοχους τους πρόσφυγες, τα επεισόδια στην Κολονία, που η αστυνομία τα χαρακτηρίζει «μια νέα διάσταση στο έγκλημα”, είχαν ως αποτέλεσμα ακροδεξιές οργανώσεις να ζητήσουν να σταματήσει η υποδοχή μεταναστών στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, τον Βόλφγκανγκ Άλμπερς, οι μάρτυρες και οι γυναίκες που κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα των νεαρών, υποστηρίζουν ότι οι δράστες έμοιαζαν Άραβες ή Βορειοαφρικανοί. Οι περισσότεροι ήταν ηλικίας από 18 μέχρι 35 ετών, πρόσθεσε.

Η δήμαρχος της Κολονίας Χενριέτε Ρέκερ σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύει κανείς ότι όσοι ενεπλάκησαν στις επιθέσεις ήταν πρόσφυγες.

«Δεν θα επιτρέψουμε βδελυρές επιθέσεις σε γυναίκες. Όλοι οι δράστες πρέπει να δώσουν λόγο” ανέφερε με μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας.

Η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), η οποία στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να κερδίζει έδαφος, σε βάρος των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, χάρη κυρίως στην εκστρατεία της εναντίον των προσφύγων, προειδοποίησε ότι θα κλείσει τα σύνορα. «Κυρία Μέρκελ, είναι πλέον η Γερμανία αρκετά πολύχρωμη και κοσμοπολίτικη για εσάς, μετά το κύμα των εγκλημάτων και των σεξουαλικών επιθέσεων;” ήταν το ερώτημα που έθεσε στην καγκελάριο, μέσω του Twitter, ο ηγέτης της AfD Φράουκε Πέτρι.

Η καγκελάριος πάντως κάλεσε τους πολίτες να δείχνουν σεβασμό στους ξένους. «Εμείς (…) σεβόμαστε τους πάντες, ακόμη και αν δεν τους γνωρίζουμε. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους Γερμανούς, αλλά για όλους”, τόνισε.

Σχεδόν καθημερινά σημειώνονται επιθέσεις σε καταφύγια προσφύγων στη Γερμανία. «Γεγονότα σαν αυτά της Κολονίας υποδαυλίζουν την ξενοφοβία” τόνισε ο Ρόλαντ Σέφερ, ο επικεφαλής του συνδέσμου δήμων και κοινοτήτων της χώρας.

Share this post