«Το μόνιμο επιχείρημα για τα αντιασφαλιστικά μέτρα είναι η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού» – RadioVera.gr – Βολιώτικη ελεύθερη ραδιοφωνία

«Το μόνιμο επιχείρημα για τα αντιασφαλιστικά μέτρα είναι η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού»

«Το μόνιμο επιχείρημα για τα αντιασφαλιστικά μέτρα είναι η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού»Το ΚΚΕ δεν συναινεί στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση τόσο στα εθνικά θέματα όσο και στη συμβολή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Όσον αφορά στο Κυπριακό, είπε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να έχει κοινή άποψη με τις λογικές των «συνιστώντων κρατών» και γενικότερα με αντιλήψεις που κινούνται στην κατεύθυνση του «Σχεδίου Ανάν». Πρόσθεσε, δε, ότι το κόμμα παραμένει σταθερό στη θέση του για αλληλεγγύη στον κυπριακό λαό.

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, είπε ότι ο πρωθυπουργός σκέπτεται να φέρει εκλογικό νόμο που δεν θα είναι απλή αναλογική, αλλά θα έχει μια αναλογικότητα με διατήρηση μικρότερου μπόνους, ενώ θα προβλέπει και κατάτμηση εκλογικών περιφερειών, τονίζοντας: «Το ΚΚΕ δεν συναινεί, έχουμε καθαρή θέση για απλή αναλογική».

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε ως «κρίκο» για την εν εξελίξει, όπως εκτίμησε, αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ και πρόσθεσε ότι αυτή θα έχει επιπτώσεις στο Ποτάμι, σε τμήμα του ΠΑΣΟΚ, στην Ένωση Κεντρώων και στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Υποστήριξε ότι πάει να δημιουργηθεί ένας κάλπικος, τεχνητός διπολισμός με συνονθύλευμα προσώπων, τάσεων και προγραμμάτων, αλλά με ενιαία στρατηγική στην κατεύθυνση υπεράσπισης του εκμεταλλευτικού συστήματος, του καπιταλιστικού κράτους και των συμμαχιών στις οποίες συμμετέχει η χώρα.

Στον ένα πυλώνα του διπολισμού αυτού, τον σοσιαλδημοκρατικό, τοποθέτησε τον ΣΥΡΙΖΑ και στον άλλο τη ΝΔ, με τον πόλο να συσπειρώνει κλασικές νεοφιλελεύθερες και κεντροδεξιές δυνάμεις. Ανέφερε ότι ταυτόχρονα επιχειρείται και η διαμόρφωση ενός οπορτουνιστικού και πολιτικά τυχοδιωκτικού αναχώματος που θα εμποδίζει τη ριζοσπαστικοποίηση του λαού, ο οποίος, τόνισε, ότι δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα του «μικρότερου κακού», διότι αυτή η λογική οδηγεί στο χειρότερο αποτέλεσμα.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, αφού αποσαφήνισε για ακόμη μία φορά ότι αυτό δεν αφορά μόνο στις συντάξεις, αλλά ένα ολόκληρο πλέγμα (περίθαλψη, υγεία, πρόληψη, εργασιακές συνθήκες) για το οποίο ο άνθρωπος πρέπει να είναι εξασφαλισμένος, επεσήμανε ότι το μόνιμο επιχείρημα για τα αντιασφαλιστικά μέτρα «είναι η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι μόνοι που δεν φταίνε για το ασφαλιστικό είναι οι εργαζόμενοι που πληρώνουν όλη τους τη ζωή και έκανε λόγο για αναπλήρωση των απωλειών που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια. «Να τα πάρουν από αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Share this post