Ένα δισεκατομμύριο συναλλαγές γίνονται από κινητά – RadioVera.gr – Βολιώτικη ελεύθερη ραδιοφωνία

Ένα δισεκατομμύριο συναλλαγές γίνονται από κινητά

Ένα δισεκατομμύριο συναλλαγές γίνονται από κινητάΑλματώδη αύξηση γνωρίζουν διεθνώς οι καταθετικοί λογαριασμοί που έχουν ανοιχτεί και κινούνται μέσω των κινητών συσκευών (κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες), σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώνονται στο World Mobile Congress, που πραγματοποιείται στην Βαρκελώνη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της GSMA, που εκπροσωπεί σε διεθνές επίπεδο δίκτυα και εταιρείες από τον χώρο των κινητών επικοινωνιών, στο τέλος του 2015 υπήρχαν σε διεθνές επίπεδο περισσότεροι από 134 εκατομμύρια ενεργοί καταθετικοί λογαριασμοί μέσω κινητών τηλεφώνων, ενώ οι εγγεγραμμένοι λογαριασμοί καταθέσεων σε διεθνές επίπεδο ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση 30% το 2015 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με νέα έρευνα το 2015 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο συναλλαγές μέσω των λογαριασμών αυτής της κατηγορίας.

Οι περισσότεροι νέοι λογαριασμοί που ανοίχθηκαν μέσω κινητών τηλεφώνων είναι από την Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, ενώ μεγάλη ανάπτυξη εκτιμάται ότι θα γνωρίσουν και στην Ευρώπη, με ρυθμούς που θα ξεπερνούν το 50%. Ανάπτυξη θα γνωρίσει το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών μέσω κινητού και στην Μ. Ανατολή, Β.Αφρική και Κεντρική Ασία.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016, 20:15

Share this post