Ολονύκτιος μαραθώνιος διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς – RadioVera.gr – Βολιώτικη ελεύθερη ραδιοφωνία

Ολονύκτιος μαραθώνιος διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς

Ολονύκτιος μαραθώνιος διαπραγματεύσεων με τους θεσμούςΣε θρίλερ με αβέβαιη κατάληξη έχουν μετατραπεί τις τελευταίες ώρες οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, μετά τις συνεχείς αναβολές στα ραντεβού στο Χίλτον.

Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος μετέβη εκτάκτως στο Μαξίμου προκειμένου να έχει σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα εν όψει του νέου κρίσιμου κύκλου διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για τις 18.00, ωστόσο τελικά ούτε αυτό το χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Εργασίας, για να κλειστεί συνάντηση «πρέπει μία από τις δύο πλευρές να κάνει πίσω στις επικουρικές, καθώς οι απαιτήσεις των δανειστών για μειώσεις στις συντάξεις απέχουν πολύ από αυτές που προτείνουμε, καθιστώντας ανέφικτη κάποια συμφωνία».

Ο εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζητούν περικοπές 700 εκατ. ευρώ στις επικουρικές, ενώ η απαίτηση της ευρωπαϊκής πλευράς είναι ύψους 500 εκατ. ευρώ. Και οι δύο απέχουν πολύ από τις περικοπές που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση για 350 εκατ. ευρώ.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016, 19:14

Share this post