Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Υπέρ της κλήσης Τσατσάνη – RadioVera.gr – Βολιώτικη ελεύθερη ραδιοφωνία

Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Υπέρ της κλήσης Τσατσάνη

Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Υπέρ της κλήσης ΤσατσάνηΗ Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσισε να καλέσει σε ακρόαση την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις σχετικά με τις καταγγελίες της σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για παρεμβάσεις στο έργο της.


«Σκευωρία» βλέπει ο Παπαγγελόπουλος για την αποκάλυψη του zougla.gr

«Τελείωσε αυτή η σκευωρία και ήρθε άλλη σκευωρία, με κασέτες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Είναι θέμα της Δικαιοσύνης να ερευνήσει πώς διέρρευσαν αυτές οι κασέτες που ήταν τρία χρόνια στα χέρια της Δικαιοσύνης και δεν είχαν αξιοποιηθεί. Φαίνεται ότι ένας εκδότης διαθέτει λεφτά και λέει να πάμε να κάνουμε ένα παιχνίδι. Είναι επικίνδυνα αυτά τα παιχνίδια.

» Πρέπει να δούμε πού πάει αυτή η ποινικοποίηση του ελεύθερου λόγου και τι επιπτώσεις έχει η ελεύθερη μετάφρασή του. Αν πάρω τηλέφωνο και πω στείλε μου πέντε κιλά λάδι ή πέντε κιλά ψάρια θα ερμηνευτεί διαφορετικά. Γίνεται προσπάθεια τα βιβλία να αναδειχθούν σε εκατομμύρια. Θα πρέπει να προασπίσουμε το πολιτικό σύστημα να μη γίνεται μετάφραση κατά το δοκούν. Δεν πρέπει να γίνεται ελεύθερη μετάφραση και τα βιβλία να γίνονται εκατομμύρια.

» Εγώ μπορεί να πω στείλε μου πέντε κιλά ψάρια και να μεταφραστεί σε εκατομμύρια. Αυτό γίνεται τον τελευταίο καιρό. Πέρα από το πόσο επικίνδυνο είναι να μεταφράζουμε μία συνομιλία κατά το δοκούν, ξέχασα να πω ότι, όπως μαθαίνω, υπάρχουν και άλλες κασέτες με άλλους. Ξέρετε τι θα συμβεί αν γίνει αυτό;» κατέληξε.

Διαβάστε την απάντηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στον κ. Παπαγγελόπουλο


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016, 17:00

Share this post