Το νέο συμπληρωματικό μνημόνιο – RadioVera.gr – Βολιώτικη ελεύθερη ραδιοφωνία

Το νέο συμπληρωματικό μνημόνιο

Το νέο συμπληρωματικό μνημόνιοΣε 41 σελίδες του συμπληρωματικού μνημονίου που δόθηκε την Πέμπτη στην δημοσιότητα καταγράφονται οι νέες μεταρρυθμίσεις που καλείται να εκπληρώσει η ελληνική κυβέρνηση και οι δημοσιονομικοί στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν.

Παράλληλα οι δανειστές δημοσιοποίησαν και την επικαιροποιημένη λίστα ιδιωτικοποιήσεων, στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα.

Ειδικότερα στη δημοσιότητα δόθηκε το συμπληρωματικό μνημόνιο, που ενέκριναν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στο Eurogroup της Πέμπτης.

Όπως αναφέρεται στο συμπληρωματικό μνημόνιο, η εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής ατζέντας είναι η βάση στην οποία θα στηριχθεί η βιώσιμη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και θα πρέπει να στηριχθεί σε τέσσερις πυλώνες: Επίτευξη βιώσιμων δημοσιονομικών μεγεθών, διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, στόχευση σε ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις και δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους και σύγχρονης δημόσιας διοίκησης.

Για «επιτυχία» της Ευρώπης έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Φτάσαμε στο τέλος μιας μακράς εργασίας και δύσκολης τόσο για την Ελλάδα που έπρεπε να λάβει τα μέτρα αλλά και για τις άλλες χώρες που έπρεπε να επιδείξουν αλληλεγγύη» σημείωσε ο Γάλλος υπουργός. Όπως ανέφερε, τα κεφάλαια των οποίων η εκταμίευση εγκρίθηκε το πρωί της Πέμπτης στο πλαίσιο της συνεδρίασης του ΕΣΜ είναι απαραίτητα για την ισορροπία των δημόσιων οικονομικών στην Ελλάδα και για την επανέναρξης της οικονομικής δραστηριότητας.

«Η Ευρώπη είναι ικανή να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Είναι σε θέση να επιδείξει αλληλεγγύη αλλά και ευθύνη για κάθε μία από τις κυβερνήσεις της» δήλωσε χαρακτηριστικά και κατέληξε λέγοντας πως πέρα από τις δυσκολίες πρέπει επίσης να υπογραμμίζονται και οι επιτυχίες της Ευρώπης.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε το συμπληρωματικό μνημόνιο στα αγγλικά όπως δόθηκε στην δημοσιότητα


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016, 22:00

Share this post