Καταστροφές σε καλλιέργειες από χαλάζι σε Οροπέδιο Λασιθίου και νομό Ηρακλείου – RadioVera.gr – Βολιώτικη ελεύθερη ραδιοφωνία

Καταστροφές σε καλλιέργειες από χαλάζι σε Οροπέδιο Λασιθίου και νομό Ηρακλείου

Καταστροφές σε καλλιέργειες από χαλάζι σε Οροπέδιο Λασιθίου και νομό ΗρακλείουΜεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν την Τρίτη στις καλλιέργειες του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου από χαλαζόπτωση, ενώ σημαντικές ζημιές έχουν σημειωθεί σε αμπέλια και ελαιοκαλλιέργειες και στον Νομό Ηρακλείου.

Την άμεση καταγραφή των ζημιών για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του τελευταίων ωρών στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου (σ.σ.: που έπληξε καθολικά καλλιέργειες οπωροκηπευτικών, αλλά και δενδρώδεις καλλιέργειες) ζητεί με επείγον έγγραφό του προς τον ΕΛΓΑ Ηρακλείου, ο δήμαρχος, Γιάννης Στεφανάκης.

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το τεράστιο πλήγμα που δέχτηκε στο σύνολό του ο αγροτικός τομέας του οροπεδίου Λασιθίου, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, που βρίσκονται σε εξέλιξη από σήμερα, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016» αναφέρει ο δήμαρχος.

Στο ίδιο έγγραφο, ο κ. Στεφανάκης ζητεί «την άμεση αποζημίωση των πληγέντων, ούτως ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ήδη δύσκολες καλλιεργητικές απαιτήσεις».

Δείτε το βίντεο του anatolh.com: 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016, 22:00

Share this post