Ελεύθερος αφέθηκε ο Τυνήσιος που φερόταν ως συνεργός του Άνις Άμρι – RadioVera.gr – Βολιώτικη ελεύθερη ραδιοφωνία

Ελεύθερος αφέθηκε ο Τυνήσιος που φερόταν ως συνεργός του Άνις Άμρι

Ελεύθερος αφέθηκε ο Τυνήσιος που φερόταν ως συνεργός του Άνις ΆμριΟι γερμανικές αρχές άφησαν ελεύθερο έναν Τυνήσιο που είχε προσαχθεί ως ύποπτος για συμμετοχή στην επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, όπως έγινε γνωστό από την εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

«Οι περαιτέρω έρευνες έδειξαν ότι ο συλληφθείς δεν ήταν το πρόσωπο με το οποίο είχε επαφή ο Άνις Άμρι και ως εκ τούτου αφέθηκε ελεύθερος”, είπε η Φράουκε Κέλερ. Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το τηλέφωνο του 40χρονου Τυνήσιου στο κινητό τηλέφωνο του Άμρι, του ανθρώπου που παρέσυρε με φορτηγό και σκότωσε 12 ανθρώπους στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με την Κέλερ, το όπλο που χρησιμοποίησε ο Άμρι στην επίθεσή του ήταν του ίδιου διαμετρήματος με εκείνο με το οποίο πυροβόλησε δύο Ιταλούς αστυνομικούς, τέσσερις ημέρες αργότερα στο Μιλάνο. Θα χρειαστεί ωστόσο να γίνουν και άλλες έρευνες για να διαπιστωθεί αν επρόκειτο για το ίδιο όπλο.

Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα επειδή το αυτόματο σύστημα πέδησης της νταλίκας ενεργοποιήθηκε μόνο του και το βαρύ όχημα σταμάτησε 70-80 μέτρα αφού χτύπησε στους πρώτους πάγκους της αγοράς.

Στο μεταξύ, ιταλική δικαστική πηγή έκανε γνωστό ότι Ιταλοί αστυνομικοί ερεύνησαν τρία σπίτια στη Ρώμη και στα περίχωρά της, όπου πιστεύεται ότι μπορεί να είχε μείνει για κάποιο διάστημα ο Άμρι. Η έρευνα επικεντρώνεται στην ιταλική πρωτεύουσα και στη γειτονική Ατσίλια, όπου πιθανολογείται ότι έμεινε ο Άμρι αφού έφυγε από ένα κέντρο κράτησης στη Σικελία, το 2015. Οι αρχές εξετάζουν ακόμη αν στόχος του ήταν να παραμείνει στην Ιταλία ή αν προσπαθούσε να φύγει για κάποια άλλη χώρα.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016, 17:54

Share this post