Βρήκαν ζωντανή τη «νεκρή» μεσίτρια- οι τραγικές συμπτώσεις με άλλη υπόθεση – RadioVera.gr – Βολιώτικη ελεύθερη ραδιοφωνία

Βρήκαν ζωντανή τη «νεκρή» μεσίτρια- οι τραγικές συμπτώσεις με άλλη υπόθεση

Βρήκαν ζωντανή τη «νεκρή» μεσίτρια- οι τραγικές συμπτώσεις με άλλη υπόθεσηΗ αγνοούμενη και εύπορη Αθηναία Ευτέρπη Μάντζαρη που είχε καταχωρηθεί από τις Αρχές ως νεκρή, εντοπίστηκε ζωντανή σε νοσηλευτικό ίδρυμα της πρωτεύουσας.

Το τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» κυριολεκτικά «πήρε φωτιά» από μαρτυρίες τηλεθεατών, που ανέφεραν πως η ηλικιωμένη γυναίκα είχε μεταφερθεί από το σπίτι της στα Κάτω Πατήσια παρουσία αστυνομικών με εντολή Εισαγγελέα σε ίδρυμα, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τραγική ειρωνία: Στο αστυνομικό τμήμα της ίδιας περιοχής, είχαν απευθυνθεί οι συγγενείς της όταν χάθηκαν τα ίχνη της.

Η μονάδα εξωτερικών ερευνών του «Τούνελ» έφτασε άμεσα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, προκειμένου να εξακριβώσει την ορθότητα των πληροφοριών.

Από τους διοικητικούς υπαλλήλους που προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν παρά το προχωρημένο της ώρας, επιβεβαιώθηκε πως η Ευτέρπη Μάντζαρη νοσηλεύεται εκεί. Η ανιψιά της που βρισκόταν στο στούντιο της εκπομπής, έφυγε αμέσως για να τη συναντήσει.

Με κομμένη την ανάσα οι τηλεθεατές είδαν να φωτίζονται μία προς μία οι απίστευτες ομοιότητες που έδεσαν μοιραία δύο άγνωστες μεταξύ τους γυναίκες, με ίδιο ονοματεπώνυμο! Η μία φτωχή και η άλλη εύπορη. Η μία νεκρή και η άλλη αγνοούμενη…

Η Ευτέρπη Μάντζαρη από την Αθήνα και η Ευτέρπη Μάντζαρη από την Αθήνα!…Μεσίτριες και οι δύο, χήρες, χωρίς παιδιά και μοναχικές…

Στις 22 Νοεμβρίου 2015, η 69χρονη Ευτέρπη Μάντζαρη – Βεζυργιάννη, μια μοναχική και πάμφτωχη χήρα, βρέθηκε νεκρή από τους γείτονες στο σπίτι της. Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και ενδεχομένως να προσπαθούσε να καλέσει σε βοήθεια αφού το τηλέφωνο, βρέθηκε στα χέρια της.

Η ανιψιά της τη δήλωσε στους αστυνομικούς του ΑΤ Καλυβίων που είχαν καλέσει οι γείτονες, με το επώνυμο του συζύγου της: Μάντζαρη.

Οι αστυνομικοί του ΑΤ Καλυβίων, μην έχοντας άλλα στοιχεία πλην του ονοματεπώνυμου «Ευτέρπη Μάντζαρη» που δήλωσε η συγγενής της, επιχείρησαν να ταυτοποιήσουν το πτώμα της νεκρής γυναίκας στο Λαγονήσι μέσω των αστυνομικών ταυτοτήτων. Τότε διαπίστωσαν ότι υπήρχε μόνο μία γυναίκα με αυτό το ονοματεπώνυμο και θεώρησαν ότι αυτά ήταν τα στοιχεία της νεκρής. Με άλλα λόγια, ταυτοποίησαν ένα πτώμα, με τα στοιχεία μιας αγνοούμενης.

Περίπου ένα μήνα αργότερα η ανιψιά της νεκρής γυναίκας, βρήκε την ταυτότητα της στο κομοδίνο της πάνω στην οποία αναγραφόταν το πατρικό της επώνυμο: Βεζυργιάννη.

Όταν την προσκόμισε στο ΑΤ Καλυβίων, άρχισε να ξεκαθαρίζει το θολό τοπίο. Οι αστυνομικοί δεν είχαν συγκρίνει τη φωτογραφία του πτώματος με αυτήν που έβλεπαν στα τερματικά και εμφανιζόταν ως «Ευτέρπη Μάντζαρη». Αν το έκαναν, θα διαπίστωναν από την πρώτη στιγμή, ότι δεν πρόκειται για την ίδια γυναίκα.

Στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών που διενέργησε την νεκροτομή, το πτώμα έχει καταχωρηθεί ως «Βεζυργιάννη» κι αυτό γιατί επειδή είχε επικοινωνήσει η ίδια η ανιψιά με την υπηρεσία.

Στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών όπου είχαν σταλεί φωτογραφίες του πτώματος, είχε καταχωρηθεί και με τα δύο επίθετα «Μάντζαρη» αλλά και «Βεζυργιάννη».

Share this post