Συγχαρητήρια από Λεπέν και Βίλντερς στο AfD – RadioVera.gr – Βολιώτικη ελεύθερη ραδιοφωνία

Συγχαρητήρια από Λεπέν και Βίλντερς στο AfD

Συγχαρητήρια από Λεπέν και Βίλντερς στο AfDΟι επικεφαλής των ακροδεξιών κομμάτων της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν και της Ολλανδίας Γκέερτ Βίλντερς, συνεχάρησαν την Κυριακή την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AFD) για το αποτέλεσμα που έφερε στις βουλευτικές εκλογές.

«Μπράβο στους συμμάχους μας του AfD για αυτό το ιστορικό ποσοστό! Είναι ακόμη ένα σημάδι ότι οι πολίτες της Ευρώπης ξυπνούν», έγραψε η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λεπέν στον λογαριασμό της στο Twitter.

Το αντιμεταναστευτικό κόμμα AfD συγκέντρωσε στις σημερινές βουλευτικές εκλογές το 13,1% με 13,2% των ψήφων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, και αναμένεται να έχει περίπου 90 έδρες στο κοινοβούλιο, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι η τρίτη δύναμη στη Μπούντεσταγκ.

«Συγχαίρω την @Φράουκε Πέτρι (συμπρόεδρο του AfD) και το @AfD», επεσήμανε ο Βόλντερς, επικεφαλής του Κόμματος της Ελευθερίας (PVV) επίσης στο Twitter, προτού δημοσιεύσει μια φωτογραφία του ιδίου μαζί με τη Λεπέν και την Πέτρι.

«Το PVV είναι δέυτερο στην Ολλανδία, το FN είναι δεύτερο στη Γαλλία, το FPO (το ακροδεξιό κόμμα) είναι δεύτερο στην Αυστρία, το AfD είναι τρίτο στη Γερμανία. Το μηνυμα είναι ξεκάθαρο. Δεν είμαστε ισλαμικά κράτη», τόνισε.

Το PVV κέρδισε 20 έδρες στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη στο ολλανδικό κοινοβούλιο.

Η Λεπέν από την πλευρά της κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών τον Μάιο του 2017 όπου ηττήθηκε από τον Εμανουέλ Μακρόν.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017, 03:08

Share this post