Μυτιλήνη: Κανένας δημοτικός σύμβουλος στην αυριανή παρέλαση λόγω του μεταναστευτικού

Μυτιλήνη: Κανένας δημοτικός σύμβουλος στην αυριανή παρέλαση λόγω του μεταναστευτικούΗ απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λέσβου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, είναι κατά την αυριανή παρέλαση για την επέτειο της απελευθέρωσης της Λέσβου από την Οθωμανική κυριαρχία, στην εξέδρα των επισήμων να μην παραστεί κανένας πολιτικός εκπρόσωπος.

Η απόφαση λήφθηκε γιατί όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση «η Λέσβος πλήττεται κατά βάναυσο τρόπο από τις πολιτικές της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με το προσφυγικό/μεταναστευτικό».

Όπως έγινε γνωστό, κατά την αυριανή παρέλαση, τα μόνα τιμώμενα πρόσωπα που θα βρίσκονται στην εξέδρα των επισήμων θα είναι ο Διοικητής του στρατιωτικού σχηματισμού της Λέσβου με το επιτελείο του, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος και ο τελευταίος εκ των πολεμιστών του νησιού Αντώνης Αλεξανδρής. Όλες οι άλλες εκδηλώσεις της επετείου όπως έγινε γνωστό, θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

«Τιμάμε με την καρδιά και την ψυχή μας τους αγωνιστές που πολέμησαν για την ελευθερία μας. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν και εκείνοι στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την επέτειο των 105 χρόνων από την ημέρα που στο νησί μας έπνευσε αέρας ελευθερίας.

Τιμώντας περήφανα την κληρονομιά αυτών που αγωνίστηκαν για την ελευθερία του νησιού μας συνεχίζουμε τον αγώνα για τη Λέσβο της ειρήνης, τη Λέσβο της ανθρωπιάς, τη Λέσβο της ελευθερίας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Λέσβου.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017, 16:03

Share this post