Τσίπρας: Κοινωνικό μέρισμα ύψους 1,4 δισ. ευρώ

Τσίπρας: Κοινωνικό μέρισμα ύψους 1,4 δισ. ευρώΤη διανομή κοινωνικού μερίσματος ύψους 1,4 δισ. ευρώ ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας νωρίς το βράδυ της Δευτέρας. Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός από αυτό 720 εκατ.ευρώ θα είναι έκτακτη επιχορήγηση αφορολόγητη, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο προκειμένου στις αρχές Δεκέμβρίου να έχει αποδοθεί.

 Όπως επεσήμανε από το κοινωνικό μέρισμα από αυτό θα οφεληθούν 3,4 εκατ. πολίτες. «Το έκτακτο επίδομα θα είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο» διαβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Για 2η χρονία ελληνική οικονομία σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις. Αποκλιμακώνεται η ανεργία (περισσότερες 400.000 θέσεις εργασίας)» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

«Καταφέραμε σημαντικές νίκες σε όφελος των πολλών» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας εστιάζοντας στο έργο της κυβέρνησης και εξήγησε πως το πρόγραμμα προσαρμογής θα διαμορφωθεί για να αποσυμπιέσει αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

«Πέρυσι ανακοινώσαμε την απόδοση κοινωνικού μερίσματος ύψους 617 εκατομμυρίων ευρώ υπό την μορφή εφάπαξ δέκατης τρίτης σύνταξης σε 1,5 εκατομμυρία συνταξιούχους» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Φέτος υπερδιπλασιάζεται το κοινωνικό μέρισμα και θα φτάσει τα 1,4 δισ. ευρώ.

«Τα κριτήρια που θα τεθούν είναι εισοδηματικά, περιουσιακά και οικογενειακής κατάστασης» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «315 εκατομμύρια θα δοθούν για την επιστροφή της παράνομης παρακράτησης των εισφορών υγείας των συνταξιούχων». «Ακόμη θα δοθούν 360 εκατομμύρια στη ΔΕΗ, ώστε να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας, που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ» πρόσθεσε.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017, 20:55

ΠΗΓΗ

Share this post