Επίσκεψη Ερντογάν: Επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο

Επίσκεψη Ερντογάν: Επίσημο δείπνο στο Προεδρικό ΜέγαροΕπίσημο δείπνο προς τιμήν του Ταγίπ Ερντογάν και της συζύγου του πραγματοποιείται στο Προεδρίκο Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τόνισε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, πριν την έναρξη του επίσημου δείπνου: «Η επίσκεψή σας μπορεί και πρέπει να αποκτήσει τις ιστορικές διαστάσεις που αρμόζουν στους λαούς μας».

Εστιάζοντας στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη χώρα μας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Είναι στο χέρι μας αυτή η επίσκεψη να μείνει ιστορική» και συμπλήρωσε:

«Εμείς οι Έλληνες θέλουμε να προσχωρήσετε και εσείς στην μεγάλη οικογένεια της ΕΕ, γιατί εκεί είναι το μέλλον του τουρκικού λαού. Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του ταιριάζει».

«Αυτά που ενώνουν τους δυο λαούς, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας διχάζουν» επεσήμανε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Εύχομαι υγεία, καλή δύναμη και αντοχή στην άσκηση των καθηκόντων σας. Ευχόμαστε, ο ελληνικός λαός στον φίλο τουρκικό λαό, να έχει το μέλλον που του αναλογεί και του ταιριάζει» είπε κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη στην Ελλάδα αναφέροντας:  «Χαίρομαι πάρα πολύ που σας συναντώ σε αυτή τη φιλόξενη διοργάνωση. Μετά από 65 χρόνια, πρώτη φορά πραγματοποιείται επίσημη επίσκεψη από Πρόεδρο της Τουρκίας στην Ελλάδα».

«Οι δύο λαοί έχουμε προϊστορία αιώνων. Η πολιτισμική συνύπαρξή μας έχει δείξει ότι μπορούμε να ζούμε δίπλα δίπλα» συμπλήρωσε.

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, με προβλήματα στην περιοχή μας, η συνεργασία μας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία» επεσήμανε ο πρόεδρος της Τουρκίας ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017, 20:08

ΠΗΓΗ

Share this post