Ισραήλ: Ενισχύονται οι στρατιωτικές δυνάμεις στη δυτική όχθη μετά την απόφαση Τραμπ

Ισραήλ: Ενισχύονται οι στρατιωτικές δυνάμεις στη δυτική όχθη μετά την απόφαση ΤραμπΟ ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα «ενισχύσει τις δυνάμεις του στη δυτική όχθη, μετά την απόφαση Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ», δίνοντας έτσι εμμέσως απάντηση στο κάλεσμα της Χαμάς για μία «νέα Ιντιφάντα».

Εν τω μεταξύ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Πέμπτη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «πέρασε για πάντα στην ιστορία» της Ιερουσαλήμ μετά την αναγνώριση της πόλης αυτής ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

«Ο πρόεδρος Τραμπ πέρασε για πάντα στην ιστορία της πρωτεύουσάς μας. Το όνομά του θα βρίσκεται δίπλα σε άλλα ονόματα στην δοξασμένη ιστορία της πόλης μας», σημείωσε ο Νετανιάχου, μιλώντας σε εκδήλωση που είχε διοργανωθεί στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Πολλές» χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ήδη επαφές προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν κατονόμασε καμία από τις χώρες αυτές, αλλά πρόσθεσε ότι κάποιες μπορεί να μεταφέρουν τις πρεσβείες τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, προτού ακόμη μεταφέρουν τη δική τους οι ΗΠΑ, κάτι το οποίο η κυβέρνηση Τραμπ αναμένει ότι θα χρειαστεί μερικά χρόνια.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017, 11:34

ΠΗΓΗ

Share this post