Νεκρός 47χρονος εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ζωγράφου από ανακοπή

Νεκρός 47χρονος εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ζωγράφου από ανακοπήΤην περασμένη Δευτέρα ένας 47χρονος εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ζωγράφου έχασε την ζωή του, εν ώρα εργασίας.

Ο 47χρονος προσήλθε κανονικά στη δουλειά του το πρωί, αλλά γρήγορα ένιωσε αδιαθεσία. Όπως όλα δείχνουν, ο άτυχος άντρας υπέστη ανακοπή καρδιάς. Παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» όπου μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο, δεν κατάφεραν δυστυχώς να τον επαναφέρουν.

Ο εργαζόμενος απασχολούταν ως συμβασιούχος στην καθαριότητα του Δήμου Ζωγράφου με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για μακροχρόνια ανέργους και η σύμβασή του έληγε στο τέλος του έτους. Ήταν πατέρας ενός 15χρονου παιδιού.

Σε σχετική ανακοίνωση, η παράταξη ΜΕΤΑ-ΟΤΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους συναδέλφους του εργαζόμενου, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Υπενθυμίζουμε ότι οι «ωφελούμενοι», όπως τους αποκαλεί το κράτος απαξιώνοντας την εργασία τους, έχουν προσληφθεί στους Δήμους μέσω του ΟΑΕΔ και του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας», μισθοδοτούνται με πολύ λιγότερα χρήματα για την ίδια εργασία που προσφέρουν από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, μόνιμους, αορίστου και ορισμένου χρόνου, δεν τους καταβάλλεται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και δεν έχουν δικαιώματα».

Πρόκειται για το δεύτερο ανάλογο τραγικό περιστατικό στην ίδια υπηρεσία του δήμου. Τον περασμένο Ιούλιο, μια 62χρονη εργαζόμενη στην καθαρότητα του δήμου Ζωγράφου, έχασε την ζωή της εν ώρα εργασίας από ανακοπή καρδιάς.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017, 01:39

ΠΗΓΗ

Share this post