Συμφωνία για το Brexit – Στα 60 δισ. η λυπητερή

Συμφωνία για το Brexit – Στα 60 δισ. η λυπητερή«Σε ιστορική συμφωνία προχώρησε η Βρετανία σχετικά με τους όρους εξόδου της από την ΕΕ» γράφουν οι Financial Times και σημειώνουν πως υπάρχει «λευκός καπνός» με το κόστος του διαζυγίου να φτάνει τα 60 δισ. ευρώ.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι δήλωσε ότι αναμένει συμφωνία στην ευρωπαϊκή σύνοδο της επόμενης εβδομάδας.

Παράλληλα, τόνισε ότι στις διαπραγματεύσεις για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις μπορεί ν’ αποφευχθεί ένα «σκληρό σύνορο» στην Ιρλανδία και να διατηρηθεί η οικονομική ακεραιότητα της Βρετανίας. Η ίδια, τόνισε ότι η νέα συμφωνία ενισχύει τις δεσμεύσεις που είναι σχετικές με την ακεραιότητα της Βρετανίας.

Σημειώνεται πως ένας συνεργάτης του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέβασε πριν από λίγο στο Twitter μια φωτογραφία που εικονίζει λευκό καπνό. Η εν λόγω ανάρτηση αφήνει να εννοηθεί πως υπήρξε συμφωνία στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

To tweet του Μάρτιν Σαλμάιρ

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι και ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις ταξίδεψαν έως τις Βρυξέλλες όπου θα είχαν επαφές με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017, 09:42

ΠΗΓΗ

Share this post