Συνελήφθη ο βομβιστής του Μανχάταν

Συνελήφθη ο βομβιστής του ΜανχάτανΣυνελήφθη από τις Αρχές της Νέας Υόρκης ο δράστης της επίθεσης με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (βόμβα σωλήνα) στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων Πορτ Οθόριτι, στο Μανχάταν, εν ώρα αιχμής.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, ο βομβιστής είναι ο 27χρονος Ακαγιέντ Ουλά από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ζούσε στο Μπρούκλιν τουλάχιστον 7 χρόνια και διατηρεί σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Οι αρχές επισήμως κάνουν λόγο για ενέργεια που σχετίζεται με τρομοκρατία.

Ο δράστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της έκρηξης αλλά η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του είχε στην κατοχή του αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετείται μέσα σε σωλήνα, γνωστό ως «pipe bomb». Αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως πιθανότατα ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη πρόωρα.

O δράστης τη στιγμή της σύλληψης

Η στιγμή της έκρηξης:

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται μετά το συναγερμό που σήμανε το πρωί της Δευτέρας (μεσημέρι ώρα Ελλάδας).Μέχρι τώρα, έχουν ακυρωθεί τα δρομολόγια σε τρεις γραμμές μετρό, ως επακόλουθο της κινητοποίησης.

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε στο twitter ότι υπήρξαν έως τώρα τέσσερις τραυματίες στο σημείο της έκρηξης χωρίς όμως να διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους. 

Οι Αρχές πάντως επισημαίνουν στους πολίτες να μην πλησιάζουν την ευρύτερη περιοχή διότι πιθανόν να υπάρχει και συνεργός.  

Παρακολουθήστε ζωντανά εικόνα από το σημείο:


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017, 17:48

ΠΗΓΗ

Share this post