ΟΗΕ: «Ρατσιστικές οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ για τους μετανάστες από την Αϊτή και κράτη της Αφρικής»

ΟΗΕ: «Ρατσιστικές οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ για τους μετανάστες από την Αϊτή και κράτη της Αφρικής»Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα απέρριψε την Παρασκευή ως «ρατσιστικά» τα σχόλια που φέρεται να έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είπε πως οι μετανάστες από την Αφρική και την Αϊτή προέρχονται από χώρες «απόπατους».

Ο Τραμπ διερωτήθηκε χθες γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έπρεπε να θέλουν να δέχονται μετανάστες από την Αϊτή ή κράτη της Αφρικής, που χαρακτήρισε «χώρες απόπατους», σύμφωνα με δύο πηγές ενήμερες για τα σχόλια του προέδρου.

«Δεν υπάρχει άλλη λέξη να χρησιμοποιήσει κάποιος από το ‘ρατσιστικός’», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ρούπερτ Κόλβιλ, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη απαντώντας σε ερωτήσεις για τα σχόλια αυτά. «Δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις ολόκληρες χώρες και ηπείρους ‘απόπατους’, ολόκληρος ο πληθυσμός των οποίων, που δεν είναι λευκοί, δεν είναι ως εκ τούτου καλοδεχούμενοι», είπε.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, 13:23

ΠΗΓΗ

Share this post