Υποχώρησαν τα κέρδη της Vodafone στο τρίμηνο

Υποχώρησαν τα κέρδη της Vodafone στο τρίμηνο

H Vodafone ανακοίνωσε ότι τα έσοδα για το τρίτο τρίμηνο του έτους χρήσης 2018 μειώθηκαν κατά 3,6%, αλλά πρόσθεσε ότι τα συγκρίσιμα έσοδα από την πώληση υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών αυξήθηκαν.

 

Για τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα ήτα 11,80 δισ. ευρώ, από 12,24 δισ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.

 

Τα έσοδα από οργανικές υπηρεσίες – νούμερο που αποκλείει τις επιπτώσεις των εξαγορών και των συναλλαγματικών κινήσεων και παρακολουθείται στενά από τη Vodafone – αυξήθηκαν κατά 1,1% ετησίως, σύμφωνα με την εταιρεία.

 

Ο ευρωπαϊκός τομέας της Vodafone – όπου έχει περίπου τα δύο τρίτα των εσόδων της – παρουσίασε πτώση των εσόδων κατά 2,8% για το τρίτο τρίμηνο, ανέφερε η εταιρεία. Στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία-Ειρηνικό, τα έσοδα της Vodafone μειώθηκαν κατά 5,6%.

 

Η εταιρεία, σύμφωνα με το MarketWatch, στις κατευθυντήριες γραμμές της για το οικονομικό έτος 2018 ανέφερε ότι εξακολουθεί να αναμένει κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων να αναπτυχθούν οργανικά κατά περίπου 10%, με ελεύθερες ταμειακές ροές άνω των 5 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

Share this post