Καραγκούνης: Η προκλητικότητα της Τουρκίας έχει φτάσει σε απίστευτα σημεία

Καραγκούνης: Η προκλητικότητα της Τουρκίας έχει φτάσει σε απίστευτα σημεία

«Σίγουρα κάθε φορά που έχει πρόβλημα η Τουρκία ή κάπου πιέζεται, εξάγει τα προβλήματά της προς την Ελλάδα, τον πιο κοντινό της αντίπαλο», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 fm», με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή των Ιμίων, κατά τα οποία τουρκική ακταιωρός, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού, προκαλώντας υλικές ζημιές.

 

«Η προκλητικότητα της Τουρκίας έχει φτάσει πια σε απίστευτα σημεία, η εχθρικότητα εναντίον της Ελλάδας. Το είχαμε επισημάνει με αφετηρία την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. Είχαμε πει τότε ότι το μόνο που προσέφερε ήταν να ξεδιπλώσει απλά ο Ερντογάν την απίστευτη προκλητικότητά του», σημείωσε ο κ. Καραγκούνης, προσθέτοντας ότι η ΝΔ μετά τα γεγονότα των προηγουμένων ημερών ζήτησε «την άμεση σύγκληση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, για να συζητήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει και να διαμορφώσουμε μία ενιαία εθνική στάση».

 

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Novartis ο αν. τομεάρχης της ΝΔ παρατήρησε ότι «αν όλο αυτό έχει γίνει, για να υπάρξει απλά σπίλωση και εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων, έχει μπει σε ένα πολύ άσχημο και θεσμικό κατήφορο η κυβέρνηση».

 

Σχετικά με τη στάση της ΝΔ εξήγησε: «Είμαστε ξεκάθαροι στην άποψή μας. Για το ζήτημα της Novartis η ΝΔ λέει «όλα στο φως, να χυθεί άπλετο φως για όλους και για όλα» και γι’ αυτό ψηφίζουμε υπέρ της σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής, αλλά μέχρι τώρα με τη δικογραφία και αυτά που έχουμε δει, συζητάμε απλά για φήμες, για μαρτυρικές καταθέσεις, που λένε ότι «άκουσα, θεωρώ και πιστεύω ότι έτσι είναι τα πράγματα», δεν έχουμε αποδεικτικό υλικό, οι μαρτυρικές καταθέσεις δεν εδράζονται σε αποδεικτικό υλικό, γι’ αυτό λέμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει και προκαταρκτική εξέταση και κοινοβουλευτική διαδικασία, χωρίς να έχουμε το μόνο αποδεικτικό, που έχουμε σήμερα, κι αυτό είναι οι μαρτυρικές καταθέσεις. Οπότε αυτοί που τα λένε και αυτοί που κατηγορούν πρώην πρωθυπουργούς, πρώην υπουργούς να έλθουν στη Βουλή και να αποδείξουν αυτά που λένε, διαφορετικά έχω την αίσθηση ότι η προκαταρκτική εξέταση δεν θα έχει και καμία σημασία».

ΠΗΓΗ

Share this post