Ανάβει το πράσινο φως για τη δόση

Ανάβει το πράσινο φως για τη δόση

Η Ελλάδα στην ατζέντα του σημερινού Eurogroup

 

Τόσο για τις εκκρεμότητες της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, όσο και για τον πρώτο γύρο των επαφών που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης, θα ενημερωθούν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στην σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

 

Υπενθυμίζεται πως τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, τα οποία και αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της υποδόσης των 5,7 δισ. ευρώ το δεύτερο μισό του Μαρτίου, αφορούν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στο Ελληνικό

 

Στο σημερινό Eurogroup αναμένεται να επιβεβαιωθεί πως η κυβέρνηση υλοποίησε το σύνολο των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης και κατά συνέπεια, να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των χρημάτων.

 

Την ίδια ώρα, οι Βρυξέλλες αποτιμούν θετικά την πρώτη αποστολή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα για την τέταρτη αξιολόγηση. Σύμφωνα με αξιωματούχους των Βρυξελλών, ζητούμενο είναι η ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος τον Μάιο. Η τέταρτη αξιολόγηση περιλαμβάνει 88 προαπαιτούμενα, μεταξύ των οποίων το δημοσιονομικό και το χρονοδιάγραμμα μείωσης του αφορολογήτου.

ΠΗΓΗ

Share this post