Βραβείο ποιότητας και εξυπηρέτησης στο Ελ. Βενιζέλος

Βραβείο ποιότητας και εξυπηρέτησης στο Ελ. Βενιζέλος

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αεροδρομίων (Airports Council International- ACI) ανακοίνωσε τα ετήσια βραβεία του ποιότητας και εξυπηρέτησης αεροδρομίων (Airport Service Quality – ASQ), με τo αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας να αναδεικνύεται, για πρώτη φορά, το καλύτερο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο για το 2017 στην κατηγορία αεροδρομίων που διακινούν 15-25 εκατ. επιβάτες ετησίως.

 

Δεκαέξι συνολικά αεροδρόμια κατάφεραν να μπουν για πρώτη φορά στα καλύτερα του 2017, βάσει των κορυφαίων επιδόσεών τους στις ποιοτικές υπηρεσίες κατά την εξυπηρέτηση των επιβατών. Αυτό, αντικατοπτρίζει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στην παγκόσμια βιομηχανία αεροδρομίων, όπου η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών αποτελεί το σημείο-κλειδί στις επιδόσεις κάθε αεροδρομίου.

 

Εκτός της Αθήνας, ανάμεσα στα αεροδρόμια που κέρδισαν για πρώτη φορά το βραβείο ποιότητας ήταν το Fiumicino της Ρώμης, το Νιουκάστλ, το Ζάγκρεμπ, το Μπαντούνγκ, το Ιντόρε, το Αχμενταμπάντ, το Καζαμπλάνκα, το George (GRJ), το Τορόντο Πίαρσον, το Σαν Χοσέ, το Κλίβελαντ και το Los Cabos. Το 2017 πάνω από τους μισούς από τους 7,7 δισ. επιβάτες συνολικά από όλο τον κόσμο ταξίδεψε μέσω αεροδρομίων που απέσπασαν βραβείο ποιότητας της ACI.

 

Το ASQ είναι το μοναδικό παγκόσμιο πρόγραμμα που διεξάγει έρευνα ανάμεσα στους επιβάτες των αεροδρομίων σε σχέση με την ταξιδιωτική τους εμπειρία. Το πρόγραμμα καταγράφει τις απόψεις τους σε 34 βασικούς δείκτες επιδόσεων.

 

«Η αντικειμενική μέτρηση και η συγκριτική αξιολόγηση είναι κρίσιμης σημασίας για την απόδοση των επιδόσεων σε οποιαδήποτε επιχείρηση, ειδικά σε μια τόσο ανταγωνιστική και δυναμική αγορά, όπως ένας αερολιμένας», δήλωσε η Angela Gittens, Γενική Διευθύντρια της ACI World.

 

Η τελετή απονομής των βραβείων ASQ θα πραγματοποιηθεί κατά την εναρκτήρια παγκόσμια διάσκεψη κορυφής ACI Customer Excellence, που θα διεξαχθεί στο Διεθνές Αερολιμένα του Halifax, στη Νέα Σκωτία του Καναδά, από τις 10-13 Σεπτεμβρίου 2018.

ΠΗΓΗ

Share this post