ΟΛΠ: Κατέπλευσε η νέα πλωτή δεξαμενή

ΟΛΠ: Κατέπλευσε η νέα πλωτή δεξαμενή

Στον Πειραιά κατέπλευσε η νέα πλωτή δεξαμενή «Πειραιάς ΙΙΙ», ανυψωτικής ικανότητας 22.000 τόνων, η οποία μπορεί να εξυπηρετήσει πλοία μέχρι 240μ. μήκος, 35μ. πλάτος, μεταφορικής ικανότητας 80.000 τόνων (PANAMAX) και διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό γερανών.

 

Η πλωτή δεξαμενή μεταφέρθηκε από την Ελευσίνα, όπου βρισκόταν την Κυριακή, με το εξειδικευμένο πλοίο μεταφορών «Xin Guang Hua».

 

Η νέα πλωτή δεξαμενή, σύμφωνα με τον ΟΛΠ,  επεκτείνει τις υπάρχουσες υποδομές με στόχο την προσέλκυση περισσότερων πλοίων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και θα συνδράμει στην τόνωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

Η νέα δεξαμενή μετά και τις απαραίτητες δοκιμές αναμένεται να τεθεί σύντομα σε επιχειρησιακή λειτουργία, αφού ολοκληρώνονται οι απαραίτητες εργασίες που προβλέπονται (εκβάθυνση της λιμενολεκάνης, τοποθέτηση ναυδέτων ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές, νέες εγκαταστάσεις δικτύων κλπ.)

 

Επιπλέον στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη εκτελούνται εκτεταμένες εργασίες βελτίωσης υποδομών όπως:

 

-Αναβάθμιση κρηπιδότοιχου.

 

-Ανακατασκευή δαπέδων.

 

-Επισκευή /ανακατασκευή σιδηροτροχιών.

 

-Βελτίωση Η/Μ εγκαταστάσεων και δικτύων.

 

Σύμφωνα με τον ΟΛΠ, οι συνολικές επενδύσεις που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης και βρίσκονται σε εξέλιξη στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος θα ξεπεράσουν τα 55 εκατ. ευρώ και θα μετατρέψουν το λιμάνι του Πειραιά σε κόμβο ναυπηγοεπισκευής στην Ανατολική Μεσόγειο, στοχεύοντας στην προσέλκυση περισσότερων πλοίων ανά έτος ως απόρροια της αυξημένης αξιοπιστίας και της αποτελεσματικής εξυπηρέτησης.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Share this post