22 ακαδημίες της Κοινοπολιτείας απέναντι στην κλιματική αλλαγή

22 ακαδημίες της Κοινοπολιτείας απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Η Ακαδημία Επιστημών της Αυστραλίας παίρνει θέση στην διεθνή συμμαχία ενάντια στην κλιματική αλλαγή, καλώντας τις χώρες της Κονοπολιτείας να αναλάβουν δράση για την καταπολέμηση της.

 

Πιο συγκεκριμένα, 22 εθνικές ακαδημίες της Κοινοπλιτείας προέβησαν σε μια Συναινετική Δήλωση για την Κλιματική Αλλαγή ενόψει της διετούς συνάντησης των επικεφαλής της Κοινοπολιτείας (CHOGM) τον Απρίλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι χώρες της Κοινοπολιτείας συναντήθηκαν για να καλέσουν τις κυβερνήσεις να αναλάβουν περαιτέρω δράση για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Οι υπογράφοντες αντιπροσωπεύουν δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

 

“Ακόμη και αν πληρούνται όλες οι δεσμεύσεις της χώρας από τη Συμφωνία του Παρισιού, η καλύτερη ερμηνεία των πιο πρόσφατων δεδομένων δείχνει ότι μέχρι το τέλος του αιώνα το παγκόσμιο κλίμα είναι πιθανό να είναι τρεις βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Επιστημών της Αυστραλίας Ντέιβιντ Ντέι.

 

 

Πρόσθεσε ότι αυτό είναι πολύ υψηλότερο από τον στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού, γεγονός που θα έχει βαθιές επιπτώσεις στη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι, ως μία από τις χώρες που υπέγραψαν τη Συμφωνία του Παρισιού το 2015, η Αυστραλία έχει δεσμευτεί να διατηρήσει τη μέση αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από δύο βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα. Η συνάντηση του CHOGM τον Απρίλιο έχει ως θεματική την βιωσιμότητα και πώς οι αναπτυσσόμενες χώρες μπορούν να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή.

“Αναγνωρίζοντας διαφορετικές ικανότητες, προκλήσεις και προτεραιότητες, οι προσεγγίσεις κάθε έθνους δεν θα είναι οι ίδιες. Αλλά, θα πρέπει να ενημερώνονται με βάση τα καλύτερα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία, τις καταγραφές και τις αξιολογήσεις”, κατέληξε ο Day.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Share this post