6.000 πρόωροι θάνατοι Γερμανών λόγω των εκπομπών NOx

6.000 πρόωροι θάνατοι Γερμανών λόγω των εκπομπών NOx

Τα υψηλά επίπεδα του οξειδίου του αζώτου στις μεγαλουπόλεις ευθύνονται για περίπου 6.000 πρόωρους θανάτους λόγω καρδιαγγειακών προβλημάτων στη Γερμανία το 2014, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη δημοσιότητα.

 

Σύμφωνα με τα σοκαριστικά αποτελέσματα της μελέτης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (UBA) της Γερμανίας, οι εκπομπές NOx ευθύνονται πέρα των πρόωρων θανάτων για προβλήματα στο αναπνευστικό ένα εκατομμύριο Γερμανών ετησίως. Ευθύνονται επίσης για την αύξηση παθήσεων όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, τα εγκεφαλικά αιμορραγικά επεισόδια. Υπολογίζεται ότι το 8% των κρουσμάτων διαβήτη (437.000 άνθρωποι) και το 14% του άσθματος (439.000 ασθενείς) αποδίδεται στις εκπομπές αυτές.

 

Οι υψηλές ποσότητες εκπομπών οξειδίου του αζώτου, οφείλονται κατά κύριο λόγο (κατά 60% αναφέορυ οι ειδικοί) στους κινητήρες diesel.

 

Έτσι, η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων οχημάτων στα αστικά κέντρα και η στροφή προς τα υβριδικά και ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα είναι η μόνη λύση για τους αρμόδιους φορείς.

 

Στα τέλη Φεβρουαρίου η γερμανική δικαιοσύνη άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο, με στόχο να αντιμετωπιστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση στις πόλεις της Γερμανίας. “Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσουμε καθαρό τον αέρα μας, τόνισε η Μαρία Κραουτσμπέργκερ, η επικεφαλής της μελέτης που πραγματοποιήθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Share this post