Δένδιας: Δεν παίζουμε ποτέ με τα εθνικά θέματα

Δένδιας: Δεν παίζουμε ποτέ με τα εθνικά θέματα

«Είμαστε κόμμα εθνικής ευθύνης. Δεν παίζουμε ποτέ με τα εθνικά θέματα, έχουμε υποστεί και πολιτικό κόστος γι’ αυτό και δεν μας πειράζει καθόλου. Ξέρετε πόσο εύκολο θα ήταν να λαϊκίσουμε τώρα πάνω στον συναισθηματισμό της στιγμής; Δεν το κάναμε. Δεν πρόκειται να μπω σε συζήτηση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις όσο διαρκεί αυτό το επεισόδιο (σ.σ. σύλληψη Ελλήνων στρατιωτικών). Θεωρούμε ότι έχουν γίνει τραγικά λάθη, όχι στο συγκεκριμένο επεισόδιο, αυτό είναι συνέπεια, συνολικά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και δεν το λέμε τώρα. Έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένως και δημοσίως και κατ’ ιδίαν. Αλλά δεν είναι η ώρα τώρα. Τώρα είναι η ώρα να είμαστε όλοι μαζί μονιασμένοι, να φέρουμε τους ανθρώπους μας πίσω».

 

Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής και τομεάρχης Θράκης της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, ολοκληρώνοντας τη διήμερη περιοδεία του στον νομό Έβρου.

 

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ποια είναι τα λάθη της Ν.Δ., που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η ΝΔ έχει συνειδητοποιήσει πως έχει κάνει κατά το παρελθόν» ο κ. Δένδιας αναγνώρισε πως «το επικοινωνιακό δεν ήταν ποτέ το δυνατό της παράταξής μας. Πολλές φορές κάναμε πράγματα και δεν καταφέρναμε με κανέναν τρόπο να τα περάσουμε στην κοινωνία. Δεν ήμασταν πολύ καλοί σ’ αυτό, νομίζω ότι έχουμε γίνει πολύ καλύτεροι, αλλά πάντα σ’ αυτό που ο μέσος άνθρωπος λέει «προπαγάνδα» εμείς δεν το έχουμε σαν δυνατό σημείο».

 

Με αυτοκριτική διάθεση παραδέχτηκε πως επί της υπουργίας του δεν εκσυγχρονίστηκαν σημεία εισόδου που θα μπορούσαν να έχουν εκσυγχρονιστεί, όπως στις Καστανιές, καθώς «δεν διαπιστώσαμε τότε την ανάγκη, διότι δεν προβλέψαμε την αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Θα μπορούσαμε να το χαμε κάνει. Θα το κάνουμε τώρα όμως». Σημείωσε πως μετά την επίσκεψή του στο μεθοριακό σταθμό των Καστανέων συνειδητοποίησε πως «δεν μπορεί να είναι αυτή η είσοδος της Ευρώπης. Όποιος έρχεται από την Τουρκία το πρώτο πράγμα που βλέπει από την Ευρώπη είναι το τελωνείο και η είσοδος στις Καστανιές. Μπορεί να γίνει πολύ καλύτερα και θα το κάνουμε? Εφ’ όσον υπάρχουν χρήματα (στο Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων) και εφ’ όσον η τοπική κοινωνία το προτεραιοποιεί, είναι κάτι που εμείς μπορούμε να υποσχεθούμε και να το κάνουμε, αφού το ‘χουμε κοστολογήσει πρώτα, γιατί τα χρήματα δεν είναι πάρα πολλά. Όπως πολύ καλύτερα θα κάνουμε και την κατάσταση στα υπόλοιπα σημεία εισόδου».

ΠΗΓΗ

Share this post