Σύσκεψη για κατασκευή μαρίνας στη Νέα Πέραμο

Σύσκεψη για κατασκευή μαρίνας στη Νέα Πέραμο

Σύσκεψη με κεντρικό ζήτημα συζήτησης την κατασκευή μαρίνας στη Νέα Πέραμο συγκάλεσε ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστου Λαμπρίδη, του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργου Τζιάλλα, του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας Σταύρου Δρακονταειδή και του Προέδρου της Ένωσης Μαρίνων Ελλάδας, Σταύρου Κατσικάδη.

 

Ο υπουργός ναυτιλίας εξήγησε ότι για να υλοποιηθεί η ιδέα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη όλων και κυρίως της τοπικής Κοινωνίας. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν και μάλιστα ο κ. Σταμούλης δήλωσε ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη του Δήμου, γιατί η κατασκευή μαρίνας στη Νέα Πέραμο περιλαμβάνεται στα αναπτυξιακά σχέδια του Δήμου.

 

Την υποστήριξή στην προοπτική κατασκευής μαρίνας εξέφρασε και ο κ. Κατσικάδης, σημειώνοντας τα πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή της Νέας Περάμου, από πλευράς καιρού και πρόσβασης.

 

Ανάμεσα στις λεπτομέρειες που συζητήθηκαν ήταν το ενδεχόμενο επικαιροποίησης της μελέτης, η χρησιμότητα ή μη κυματοθραύστη, η ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων της περιοχής, ο πλήρης καθαρισμός του σημερινού λιμανιού, και η ανάγκη να ολοκληρωθεί το Master Plan του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας.

ΠΗΓΗ

Share this post