Πρεμιέρα του πρώτου Πρεμιέρα του πρώτου ηλεκτροκίνητου φορτηγού της Volvo

Πρεμιέρα του πρώτου Πρεμιέρα του πρώτου ηλεκτροκίνητου φορτηγού της Volvo

Ακολουθώντας τον δρόμο της Tesla, η Volvo Trucks παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα το πρώτο εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό φορτηγό για εμπορική χρήση, το Volvo FL Electric, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί στις αγορές της Ευρώπης μέσα στο 2019.

 

Με προορισμό, μεταξύ άλλων, τις αστικές διανομές και την διακομιδή απορριμμάτων, ειδικά κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών, η Volvo Trucks φιλοδοξεί με το συγκεκριμένο μοντέλο να γίνει πρωτοπόρος στις λύσεις για αστικές μεταφορές εμπορευμάτων με ηλεκτροκίνητα οχήματα.

 

Το Volvo FL Electric εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκίνητα απόδοσης άνω των 250 ίππων και 425 Nm ροπής. Για την ενέργεια του ηλεκτρικού μοτέρ φροντίζουν 2-6 μπαταρίες χωρητικότητας 100 – 300 kWh. Το φορτηγό έχει μεικτό βάρος 16 τόνων, με την αυτονομία του να αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα.

 

Το φορτηγό είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον και εντελώς αθόρυβο, γεγονός που θα εκτιμήσουν οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων.Ένα ηλεκτρικό φορτηγό με μηδενικές εκπομπές ρύπων μπορεί να χρησιμοποιείται σε στεγασμένους σταθμούς διακίνησης εμπορευμάτων και σε ζώνες χαμηλής περιβαλλοντικής όχλησης.

 

Η χαμηλή στάθμη θορύβου τους συντελεί σε ευκαιρίες εκτέλεσης περισσότερων εργασιών τη νύχτα, περιορίζοντας έτσι τον κυκλοφοριακό φόρτο στους δρόμους στη διάρκεια της ημέρας  Καθόλου τυχαία τα πρώτο δύο ηλεκτροκίνητα φορτηγά Volvo FL θα χρησιμοποιούνται από την επιχείρηση αποκομιδής απορριμμάτων και ανακύκλωσης Renova καθώς και τη μεταφορική εταιρεία TGM.

 

Η σειρά προϊόντων της the Volvo Trucks υποστηρίζεται από τη συσσωρευμένη εμπειρία του Ομίλου Volvo στις ηλεκτροκίνητες μεταφορικές λύσεις. Η αδελφή εταιρεία, Volvo Buses, έχει διαθέσει στην αγορά περισσότερα από 4000 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία από το 2010.

 

“Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι με την παρουσίαση του πρώτου από μια σειρά πλήρως ηλεκτροκίνητων φορτηγών Volvo, έτοιμων να παραδοθούν για κανονική κυκλοφορία. Με αυτό το μοντέλο επιτρέπουμε στις πόλεις που στοχεύουν στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη να επωφεληθούν από τα οφέλη των μεταφορών με ηλεκτροκίνητα φορτηγά”, δήλωσε ο Κλάες Νίλσον, πρόεδρος της Volvo Trucks.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Share this post