ΟΑΣΑ: Στις 950.000 οι προσωποποιημένες και απρόσωπες κάρτες

ΟΑΣΑ: Στις 950.000 οι προσωποποιημένες και απρόσωπες κάρτες

Σε σταδιακό κλείσιμο των πυλών για ΑΜΕΑ σχεδιάζει να προχωρήσει ο ΟΑΣΑ το αμέσως προσεχές διάστημα, απαραίτητο βήμα για να ξεκινήσει η πλήρη εφαρμογή του ηλεκτρονικού κομίστρου.

 

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, καλούνται όσοι άνεργοι και ΑμεΑ δεν έχουν φορτίσει την προσωποποιημένη κάρτα τους με δωρεάν κόμιστρο από τα αυτόματα μηχανήματα, να το κάνουν τις επόμενες ημέρες.

 

Ο Οργανισμός έχει διεκπεραιώσει, με επιτυχία, περισσότερες από 110.000 αιτήσεις δικαιούχων δωρεάν μετακίνησης. Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

 

Συνολικά, μέχρι στιγμής ο ΟΑΣΑ έχει διαθέσει 950.000 προσωποποιημένες και απρόσωπες κάρτες.

 

Για την ενεργοποίηση του δωρεάν κομίστρου, άνεργοι και ΑμεΑ, εφόσον έχουν παραλάβει την προσωποποιημένη κάρτα τους και έχουν πιστοποιήσει το δικαίωμα τους μέσω της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ (idika.gr/athenacard/), καλούνται να υλοποιήσουν τα ακόλουθα βήματα:

 

1. Μεταβαίνουν σε ένα από τα 300 «Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών» (ΑΜΕΚ) του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

 

2. Στην αρχική οθόνη του ΑΜΕΚ, επιλέγουν τη γλώσσα που επιθυμούν και στη συνέχεια, την επιλογή «Επιδότηση» από το βασικό μενού.

 

3. Τοποθετούν κατακόρυφα την προσωποποιημένη ATH.ENA Card στην υποδοχή που βρίσκεται στο κάτω αριστερά μέρος της πρόσοψης του ΑΜΕΚ.

 

4. Η συσκευή αναγνωρίζει αυτόματα, εάν η συγκεκριμένη κάρτα δικαιούται επιδότησης και στην περίπτωση αυτή, επιλέγουν το «ΟΚ» για να ξεκινήσει η διαδικασία φόρτισης της κάρτας του.

 

Υπενθυμίζεται ότι όσο διαρκεί η φόρτιση του κομίστρου δεν πρέπει να αφαιρεθεί η κάρτα από την υποδοχή.

 

5. Με το πέρας της διαδικασίας, αφαιρούν την κάρτα από την υποδοχή και παραλαμβάνουν την απόδειξη από τη θύρα εξόδου. Η κάρτα έχει φορτιστεί με το δωρεάν κόμιστρο και είναι έτοιμη προς χρήση.

ΠΗΓΗ

Share this post