Τα «κλειδιά» για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Τα «κλειδιά» για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Tα προβλήματα της χρηματοδότησης, αλλά και η σημασία της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στην ανάπτυξη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης, αναδείχθηκαν από τους ομιλητές στο 4ο συνέδριο της Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) που ήταν διήμερο και ολοκληρώθηκε σήμερα, 22 Απριλίου 2018.

 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, την έναρξη του συνεδρίου χαιρέτησαν ο Έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος καθώς και οι ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιώργος Κύρτσος, Νίκος Ανδρουλάκης και Κώστας Παπαδάκης. Όλοι οι ομιλητές δεσμεύθηκαν να συμβάλουν στην προώθηση των θεμάτων των μικρομεσαίων της αγοράς στα ευρωπαϊκά όργανα.

 

Στις πέντε θεματικές ομάδες του συνεδρίου οι ειδικοί ομιλητές μοιράστηκαν με τους συνέδρους σκέψεις, ιδέες, προτάσεις και εμπειρίες. Πιο συγκεκριμένα στο πρώτο πάνελ με τίτλο «Μικρομεσαία επιχείρηση: Πρωταγωνιστής της ανάπτυξης σε Ελλάδα και Ευρώπη», ο Γ. Μαρκοπουλιώτης, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ενημέρωσε ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε ποσοστιαίους όρους στην απορρόφηση του «πακέτου Γιούνκερ», ενώ όπως σημείωσε, 2,5 δισ. ευρώ θα μοχλεύσουν επενδύσεις 9 δισ. ευρώ, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει τη μετάβαση της μικρής εισαγωγικής επιχείρησης σε εξαγωγική.

 

Ο Χ. Στάικος, τέως πρόεδρος του ENTERPRISE GREECE, τόνισε ότι η εξωστρέφεια αποτελεί σημαντική μεταβλητή του νέου παραγωγικού υποδείγματος. Η μετάβαση όμως αυτή προϋποθέτει την υποστήριξη των ευρωπαϊκών και εθνικών πολιτικών στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, επισήμανε. Το πρόγραμμα COSME, που παρουσίασε ο Κ. Ανδρόπουλος, υπεύθυνος Μονάδας Προγράμματος COSME και πολιτικών ΜμΕ, Γ. ?. Εσωτερικής Αγοράς Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜμΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, φαίνεται πως μπορεί να συνδράμει ενεργά στην κατεύθυνση αυτή. Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Θ. Θανόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη χαρτογράφησης των «microεπιχειρήσεων» ώστε να αναδειχθούν οι ιδιαιτερότητες του ελληνικού επιχειρείν.

 

 

ΠΗΓΗ

Share this post