Ο «αγχωτικός» φετινός μήνας Μάιος συνεχίζει αδιάκοπτα τη συμπεριφορά του – RadioVera.gr – Βολιώτικη ελεύθερη ραδιοφωνία

Ο «αγχωτικός» φετινός μήνας Μάιος συνεχίζει αδιάκοπτα τη συμπεριφορά του

Ο «αγχωτικός» φετινός μήνας Μάιος συνεχίζει αδιάκοπτα τη συμπεριφορά του

Ο «αγχωτικός» φετινός μήνας Μάιος συνεχίζει αδιάκοπτα τη συμπεριφορά του ως προς την αγορά των Α/Κ. Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας υπήρξε έντονη υποχώρηση του Ενεργητικού κατά -0,57% και διαμορφώθηκε στα 6,688 δις €. Η πτώση πρωτίστως οφείλεται στην αρνητική μέση απόδοση -0,29% της αγοράς και ειδικότερα των πιέσεων που υπήρξαν στα Μετοχικά, Μικτά και Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας.

 

Παράλληλα, τα μερίδια υπέστησαν αισθητή μείωση -0,04% και αντιστοιχούν σε υψηλό ημερήσιο αρνητικό ισοζύγιο, της τάξεως των 5,731 εκατ. €. Παρά την έντονη αξία ρευστοποιήσεων, δεν καταδεικνύεται τάση ανησυχίας  (προς το παρόν από τους μεριδιούχους), καθώς ο κύριος όγκος των εκροών υπήρξε στις δύο κατηγορίες των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων. Επίσης, οι εισροές στα Μετοχικά και Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας συνεχίζονται.

 

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης από τις 20 κατηγορίες, οι 12 έκλεισαν με ζημιές, οι 7 με κέρδη και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Το υψηλότερο πρόσημο αρνητικής μέσης απόδοσης κατέγραψαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -1,65%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -1,59% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -1,26%. Στον αντίποδα, με μέση θετική απόδοση έκλεισαν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,32%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,19% και τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 0,15%.

 

Σε εκροές ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 4,532 εκατ € (ίσως τις αμέσως επόμενες ημέρες καταλάβουμε αν κατευθύνονται εντός της αγοράς των Α/Κ), τα συγγενή Α/Κ Βραχ. Διάρκειας με 1,325 εκατ. € και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 406 χιλ. €. Η αρνητική προς μικτή επενδυτική διάθεση των μεριδιούχων, οδήγησε σε εισροές στα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 190 χιλ. €, στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 186 χιλ. € και στα Μετοχικά Δείκτη, μαζί με τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας, με 150 χιλ. €, έκαστη κατηγορία.

 

 

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Share this post