Γεννηματά: Απροετοίμαστος ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με Ερντογάν

Γεννηματά: Απροετοίμαστος ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με Ερντογάν

Για ελλιπή προετοιμασία στη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέκρινε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι «αυτό που ζήσαμε κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, το ξαναείδαμε στη χθεσινή τους συνάντηση. Και γι’ αυτό από ό,τι φαίνεται δεν υπήρχε αποτέλεσμα».

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «τα έδωσε όλα» στο θέμα της πΓΔΜ και εγκατέλειψε όλα τα ατού που είχε στα χέρια της η Ελλάδα.

 

«Δεν αξιοποίησε την πίεση του ΝΑΤΟ και τη δική του στάση στο θέμα των Σκοπίων όσο θα έπρεπε και πήγε και έκανε μία συνάντηση, η οποία το μόνο αποτέλεσμα που κατέγραψε ήταν να θέσει ευθέως ο κ. Ερντογάν στον δικό μας πρωθυπουργό θέμα ανταλλαγής. Μέχρι τώρα αυτό γινόταν με διαρροές και δηλώσεις κατώτερων αξιωματούχων Όταν επίσημα γίνεται αυτή η συζήτηση μεταξύ Ερντογάν-Τσίπρα, καταλαβαίνετε ότι το πράγμα γίνεται ακόμα πιο σύνθετο», τόνισε.

 

Για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και τη σύνδεσή τους, από την πλευρά της Τουρκίας, με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, είπε ότι «είμαστε σε πιο δύσκολο σημείο.

ΠΗΓΗ

Share this post