Συμμετοχή ΕΠΟ στην 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία

Συμμετοχή ΕΠΟ στην 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε με ιδιαίτερη χαρά τη συμμετοχή της στην 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των ποδοσφαιρικών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου στο Άλσος Βεΐκου.

 

Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με τον φορέα Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «ΕΔΡΑ», στο πλαίσιο του αναπτυξιακού πλάνου «Μπάλα παντού» και ειδικότερα του πυλώνα «Grassroots/Άνοιγμα στην κοινωνία». Στις εγκαταστάσεις του Άλσους Βεΐκου, με την υποστήριξη του Δήμου Γαλατσίου, θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου μια σειρά από αθλητικές δραστηριότητες, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, γιόγκα, τρέξιμο και στίβος. Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί ποδηλατικές, αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους στο Πεδίον του Άρεως, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

 

Η 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του ευρωπαϊκού έργου EVENTS Project, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ERASMUS+/Sport, και έχει ως στόχο τη σύνδεση των πεδίων του Αθλητισμού και της Σωματικής Άσκησης με την Ψυχική Υγεία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών, καθώς επίσης για την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος.

 

Η 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και έχει λάβει την Αρωγή & Στήριξη του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ προσφέρει στη διοργάνωση την επιστημονική υποστήριξή της, ενώ η ΕΡΤ έχει αναλάβει Χορηγός Επικοινωνίας.

Τη συμμετοχή τους στην 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία έχουν ήδη δηλώσει 16 ευρωπαϊκοί φορείς ψυχικής υγείας, με 250 ωφελούμενούς τους κι ένας μεγάλος αριθμός ελληνικών φορέων ψυχικής υγείας. Και οι τρεις μέρες είναι ανοιχτές για το κοινό, τόσο για άμεση συμμετοχή στις δραστηριότητες όσο και για παρακολούθηση των δρώμενων.

 

Στόχος της 1ης Ευρωπαϊκής Αθλητικής Διοργάνωσης για την Ψυχική Υγεία είναι η ευρωπαϊκή θεσμική σύζευξη των πεδίων του Αθλητισμού και της Ψυχικής Υγείας για ένα κίνημα που θα προάγει έναν δραστήριο τρόπο ζωής, τον αθλητισμό για όλους, τον αθλητισμό για την ψυχή και την έμπρακτη εφαρμογή μιας ενεργητικής στάσης ζωής που την οφείλουμε ο καθένας στον εαυτό του και στους άλλους.

 

Ηεπίσημη συνέντευξη Τύπου για την εν λόγω διοργάνωσξ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.30 στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ

Share this post