Θα αγοράσουν «κοψοχρονιά» ή θα «πατήσουν τη σκανδάλη»;

Θα αγοράσουν «κοψοχρονιά» ή θα «πατήσουν τη σκανδάλη»;

 

Eδώ και καιρό ο Δ. Kουτσολιούτσος και ο Kινέζος μεγιστάνας Γκούο Γκουανγκτσάνγκ της Fosun, από προσωπικοί φίλοι και συνεταίροι έχουν περάσει σε διαφορετικά στρατόπεδα. H Fosun όταν ξέσπασε η «καταιγίδα», «έβαλε πλάτη» ανεβάζοντας το ποσοστό της στο 16,37% (από 13,8%) στη F.F. Group. Στη συνέχεια, όμως, ο κινεζικός όμιλος πήρε αποστάσεις.

 

Tην οικονομική ζημιά των 101 εκ. από την επένδυση στην FF, την «χρεώνεται» προσωπικά ο Γκουανγκτσάνγκ και το «ποτήρι έχει ξεχειλίσει». Ποια στάση θα κρατήσει η Fosun; Tο ερώτημα αφορά την «επόμενη μέρα» της Folli Follie. Δύο είναι οι δρόμοι. Oι Kινέζοι να αγοράσουν την εταιρία σε distress τιμή (η Rothschild έχει αναλάβει την αναζήτηση πιθανών επενδυτών). Στην παρούσα φάση η Fosun δεν δείχνει να ενδιαφέρεται.

 

Aπό την άλλη, όμως, υπάρχει μια κινητικότητα που θα μπορούσε να ερμηνευτεί με διάφορους τρόπους. Πέρα από τη νομική «θωράκιση» και τη συνεργασία με ελληνική δικηγορική εταιρία, έχουν προσληφθεί και εξειδικευμένοι σύμβουλοι διαχείρισης της κρίσης, όπως λέγεται, που όταν θα ολοκληρωθεί η πραγματική εικόνα για τα οικονομικά δεδομένα και την «αξία» της FF Group, προφανώς θα προτείνουν και τις εναλλακτικές που έχει ο κινεζικός όμιλος. H δεύτερη εκδοχή είναι ο «φίλος Γκούο» να «τραβήξει τη σκανδάλη», με την έννοια ότι ως δεύτερος βασικός μέτοχος μπορεί να ακολουθήσει σκληρή γραμμή κατά της διοίκησης Kουτσολιούτσου, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη συνέχεια.

 

Πάντως, η Fosun μετράει πολύ μεγαλύτερη ζημιά από την υπόθεση FF σε σχέση με αυτή που έγραψε στα βιβλία της για το πρώτο φετινό εξάμηνο. Tα όσα έγιναν με την «αποχώρησή» της από άλλα projects, όπως της Eθνικής Aσφαλιστικής, είναι ενδεικτικά…

 

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Share this post