Την προσωπική επιθυμία του «να επιτευχθεί η αποφυγή», όπως λέει, του μέτρου κατάργησης της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις καταθέτει μέσω της συνέντευξής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπροέδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ως ΝΔ το έχουμε καταψηφίσει, το έχουμε καταγγείλει και έχουμε πει σε όλα τα διεθνή φόρα, στα οποία έχουμε φωνή, ότι δεν πρέπει να ισχύσει».

 

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό το οποίο προτείνει η ΝΔ και για το οποίο έχει δεχθεί κριτική, ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι «αυτό που εισηγήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ φυσικά δεν είναι σύστημα “Πινοσέτ”, είναι το σύστημα που εφάρμοσε στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ» και είναι, όπως λέει, «το σύστημα που ισχύει σήμερα στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη».

 

Εξηγώντας το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξηγεί ότι το “αναπτυξιακό σοκ” που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης θα επέλθει από την μείωση των φόρων και των εισφορών, το γενναίο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την πάταξη της γραφειοκρατίας, τα οποία θα δώσουν το σήμα στις αγορές να εισρεύσουν στην Ελλάδα άμεσα πολλές ξένες επενδύσεις.

 

Ερωτηθείς, εάν συμφωνεί με την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και στην κυβέρνησή του θα υπάρξουν και πρόσωπα από το χώρο της Κεντροαριστεράς, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπερθεματίζει λέγοντας: «Ασφαλώς και συμφωνώ με αυτή την απόφαση», εξηγώντας ότι «δεν είναι κανόνας ότι οι άξιοι είναι μόνο από τη Δεξιά, ούτε μόνο από την Αριστερά».

 

Τέλος, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι «αυτή η συμφωνία είναι εθνικά επιζήμια» και δηλώνει αναφορικά με τη στάση της ΝΔ ότι: «Όταν γίνουν εκλογές και καταφέρουμε να μπλοκάρουμε αυτή τη συμφωνία, θα δείτε το αποτέλεσμα της δικής μας διαπραγμάτευσης το οποίο θα είναι σίγουρα πολύ καλύτερο. Αρκεί να προλάβουμε».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ σκληρή διαπραγμάτευση μόλις ξεκίνησε
Επόμενο άρθροΤα πρωτοσέλιδατων εφημερίδων