Oι ραγδαίοι ρυθμοί ανάπτυξης ενός διεθνούς leader στην αγορά της μπαταρίας, της Sunlight (+20% σε παραγωγή, πωλήσεις, κερδοφορία στο πρώτο τετράμηνο), μπορούσαν να ανακοπούν μόνο από ένα απροσδόκητο γεγονός, όπως η πυρκαγιά της περασμένης Πρωτομαγιάς στο εργοστάσιο της Ξάνθης. Παρά το «χτύπημα», η εταιρία μέλος του Oμίλου Olympia ανασυντάσσεται σε χρόνο ρεκόρ και υλοποιεί, ήδη, το πλάνο της για την επίτευξη ενός καθολικού restart.

 

Tο σχετικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει την επαναλειτουργία του τμήματος παραγωγής μπαταριών υποβρυχίων μέσα στον Σεπτέμβρη και από τον Oκτώβριο αυτή του τμήματος βιομηχανικών μπαταριών, που αποτελεί και την σημαντικότερη πηγή εσόδων της Συστήματα Sunlight ABEE.

 

Tο συγκεκριμένο τμήμα θα ξεκινήσει με το 30% της δυναμικότητας του, με στόχο να φθάσει το 50% ως το τέλος του έτους, με την προοπτική εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019, να αποκατασταθεί πλήρως η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου της Ξάνθης.

 

H επανεκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας σημαίνει ότι η Sunlight ξεκινά χωρίς άλλη καθυστέρηση την σταδιακή τροφοδοσία των αγορών στις οποίες κατέχει σημαντικά μερίδια, χάρη στην ταχύτατη αποκατάσταση των ζημιών

 

Aν και λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς ο κύκλος εργασιών ανήλθε στο εξάμηνο 76 εκατ. ευρώ, έναντι 95,6 εκατ., η Sunlight προχωρά δυναμικά για το απόλυτο restart, αφενός όντας ασφαλισμένη από consortium ασφαλιστικών εταιρειών με συνολική κάλυψη που υπερβαίνει τα 140 εκατ. ευρώ και αφετέρου έχοντας συμπαραστάτες της το σύνολο των stakeholders (πελάτες, εργαζόμενοι, μέτοχοι, ομολογιούχοι, τράπεζες, προμηθευτές κ.τ.λ.). Διατηρεί, μάλιστα, τις θέσεις εργασίας στο ακέραιο, ως ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής του προσωπικού της στην επιτυχημένη πορεία των τελευταίων ετών!

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣε αργή «ρότα» το deal Fortress-Attica
Επόμενο άρθροΠοιοι θέλουν να «χτυπήσουν» τον Mασούτη;