Στην επίσημη έναρξη των εργασιών της 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα πάρει μέρος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

 

Η σύνοδος θα ξεκινήσει με ομιλία του γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και στη διάρκεια των εργασιών της θα μιλήσουν – μεταξύ άλλων – ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στη διμερή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ενώ το μεσημέρι θα παρακαθίσει στο γεύμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών των τριών εγγυητριών δυνάμεων στην Κύπρο, με τους ομολόγους του της Τουρκίας και της Βρετανίας, Μεβλούτ Τσαβούσουγλου και Τζέρεμι Χαντ.

 

Αργότερα το απόγευμα (τοπική ώρα) ο κ. Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ, τον υπουργό Εξωτερικών του Μαρόκου Νάσερ Μπουρίτα, τον γ.γ. Αραβικού Συνδέσμου Αχμέντ Αμπούλ-Γκεΐτ και τον υπουργό Εξωτερικών του Ισημερινού Χοσέ Βαλένσια.

 

Τέλος θα παρακαθίσει στο Διατλαντικό δείπνο που παραθέτει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στους ομολόγους του της Ε.Ε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕξαιρετικές οι προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας
Επόμενο άρθροΒελτιωμένη λειτουργική κερδοφορία στο εξάμηνο