Αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διακοψιμότητα η οποία αφορά στην πρώτη υπηρεσία διακοπτόμενου φορτίου, με τα αποτελέσματα της πρώτης δημοπρασίας να αναμένονται εντός της ημέρας, ενώ η δεύτερη δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί αύριο.

 

Με την είσοδο και της Motor Oil στο παιχνίδι, αυξάνονται και οι συμμετέχοντες, με το ενδιαφέρον να κεντρίζει η συμμετοχή της θυγατρικής εταιρείας της ΔΕΗ «λιγνιτική Μεγαλόπολης» η οποία έχει τεθεί προς πώληση στο πλαίσιο της αποεπένδυσης.

 

Σήμερα η συνολική διακοπτόμενη ισχύς για την ΥΔΦ1 (μακροπρόθεσμη υπηρεσία) ανέρχεται σε 600MW με ανώτατο όριο τα 70.000 €/MW ενώ στη διαδικασία έχουν δηλωθεί 30 συμμετέχοντες.

 

Μεταξύ των ενδιαφερομένων βρίσκεται ο Τιτάνας, η Σοβέλ, η Σιδενόρ, η ΕΛΒΑΛ, η ΣΩΛΚ, η Χαλυβουργία Ελλάδος, η ΜΕΛ, η Φιμπράν, η Χαλυβουργική, ο Επίλεκτος, η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, η Χάλυψ, τα ΕΛΠΕ, η ΔΕΗ, η λιγνιτική Μεγαλόπολης, η ΑΓΕΤ Ηρακλής, η Λάρκο, η ΠΑΚΟ, τα ΕΛΚΑ, η Fulgor, η Airliquide και η ΜΟΗ.

 

Η αυριανή δημοπρασία αφορά στην υπηρεσία διακοπτόμενου φορτίου 2 (βραχυπρόθεσμη υπηρεσία) με δημοπρατούμενη ισχύ 430 MW και ανώτατο όριο τα 50.000 €/MW.

 

Σε αυτήν έχουν έχουν δηλωθεί 12 συμμετέχοντες και συγκεκριμένα οι Μυτιληναίος, Υαλουργία Ελλάδος, Φιμπράν, Λιγνιτική Μεγαλόπολης, ΔΕΗ (4 ορυχεία), Λάρκο, Thrace Nonwoven & Geosynthetics, ΔΑΑ και Πλαστικά Θράκης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤην Παρασκευή η καταβολή του ΚΕΑ
Επόμενο άρθροΕπιτυχημένη η 1η Πανελλήνια Διοργάνωση “Φέτα 2018”