Ο ιδρυτής της εταιρείας Space X Έλον Μασκ επιμένει στην δυνατότητα πραγματοποίησης του φιλόδοξου σχεδίου του για μία μελλοντική βάση στον Άρη και προς επιβεβαίωση του εφικτού των πλάνων του παρουσίασε στο Twitter φωτογραφίες της “Βάσης Alpha” (Base Alpha) δηλώνοντας ότι “είναι πιθανό να έχει κατασκευαστεί έως το 2028”.

 

Στις φωτογραφίες που ανέβασε ο Μασκ στο Twitter, εικονίζονται τουλάχιστον 4 εκ των υπό κατασκευή πύραυλων Big Falcon (BFR) της εταιρείας, δίπλα στις θολωτές εγκαταστάσεις μιας μικρής βάσης αποτελούμενης από φουτουριστικά, εξαγωνικά πάνελ και ένα θερμοκήπιο στο παρασκήνιο.

 

Η ανακοίνωση του νέου φιλόδοξου σχεδίου του Μασκ για τον αποικισμό του “Κόκκινου Πλανήτη” έρχεται λίγο αφότου η στενή συνεργάτιδά του Γκουίν Σότγουελ επιβεβαίωσε τις προθέσεις της εταιρείας να εκτοξεύσει τον πύραυλο BFR για πρώτη φορά το 2020 σε μια δοκιμαστική πτήση γύρω από τη Γη. Η πρώτη αποστολή στη Σελήνη προγραμματίζεται για το 2022 και στον Άρη το 2024.

 

“Στόχος είναι να μεταφέρουμε ένα μεγάλο φορτίο στην επιφάνεια του φεγγαριού το 2022 και έχουμε σχέδια να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη το 2024”, δήλωσε η Σότγουελ κατά τη διάρκεια συνεδρίου στις ΗΠΑ. “Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται τρελά, αλλά ό,τι έχουν κάνει έως τώρα ακουγόταν τρελό”, παραδέχθηκε.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Daily Mail” το πάνω μέρος του πυραύλου θα έχει 40 καμπίνες,. Καθεμία θα χωράει έξι άτομα. Συνολικά, ο πύραυλος θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει φορτίο 150 τόνων στο Διάστημα.

 

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, ο πρώτος ο οποίος έχει πληρώσει άγνωστο πόσα για να εξασφαλίσει το πρώτο ταξίδι – επτά ημερών – με τον BFR είναι ο 42χρονος Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μεζάβα. Σε αυτό το ταξίδι στη Σελήνη σκοπεύει να πάρει μαζί του έξι με οκτώ καλλιτέχνες.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝ. Υόρκη: Συνάντηση Τσίπρα – Μοράλες
Επόμενο άρθροΟι τίτλοι των εφημερίδων