Συνεχιζόμενες εναλλαγές προσήμου παρατηρούνται στην αγορά των Α/Κ στη διάρκεια των τελευταίων 4άρων εργάσιμων ημερών, σε μία προσπάθεια η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων να απομακρυνθεί από τα επίπεδα των 6,400 δις €. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι οι αποδόσεις των Α/Κ και όχι οι τοποθετήσεις κεφαλαίων, καθώς οι εκροές διατηρούν τον αδιάκοπτο ρυθμός τους.

 

Αναλυτικότερα, την Τρίτη, τον Ενεργητικό σημείωσε αισθητή αύξηση 0,33% και διαμορφώθηκε στα 6,431 δις €. Ο ρυθμός μεριδίων ήταν πτωτικός και αντιστοιχεί σε αρνητικό τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών, αξίας 3,672 εκατ. €.

 

Το πρόσημο μέσης απόδοσης της αγοράς ήταν θετικό κατά 0,22%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 12 έκλεισαν με κέρδη, οι 6 με ανεπαίσθητες απώλειες και 2 παρέμειναν αμετάβλητες (οι δύο κατηγορίες Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων). Σε μέση ενίσχυση καθαρών τιμών ηγήθηκαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 1,38%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,26%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,71% και τα Μικτά Α/Κ με 0,40%. Το πρόσημο μέσης αρνητικής απόδοσης κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα στενό εύρος: από -0,07% (Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης) έως και -0,01% (Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου).

 

Η κινητικότητα των μεριδιούχων εντός των κατηγοριών ήταν υποτονική, παρά το γεγονός της αισθητής αρνητικής τελικής συναλλακτικής αξίας. Στην επενδυτική διάθεση κυριάρχησαν οι ρευστοποιήσεις, καθώς μόνον 4 κατηγορίες είχαν οριακές εισροές που δεν ξεπέρασαν σε σύνολο τις 100 χιλ. € (μεγαλύτερες εκ των οποίων στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας και Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 54 και 24 χιλ. €, αντιστοίχως).

 

Σε αξία εκροών ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 2,530 εκατ. €, τα συγγενή Βραχ. Διάρκειας με 295 χιλ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 281 χιλ. € και τα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με 276 χιλ. €.

 

Οι συνεχιζόμενες εκροές στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων σε αντιδιαστολή με τις εισροές σε όλη της διάρκεια του έτους στα Funds of Funds Μικτά (σε συνδυασμό με τις αποδόσεις), οδήγησαν πλέον τα τελευταία στην τρίτη θέση κατάταξης των μεριδίων αγοράς (με 11,33%) έναντι του Ενεργητικού, για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑύριο μονογράφονται οι συμβάσεις για τρία «οικόπεδα»
Επόμενο άρθροΚαταγγελίες για άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων για το Μουντιάλ