«Δεν πρόκειται να απολογηθώ σε αυτό το τμήμα (Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικούς Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας) δεν το νομιμοποιώ, δεν το αναγνωρίζω. Είμαστε εδώ για να ζητήσουμε τη διάλυσή του εδώ και τώρα» τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑΕ, προσερχόμενος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου κλήθηκε να απολογηθεί για τις υποθέσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση κρατικής λειτουργίας, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών.

 

Απευθυνόμενος στα μέλη της ΛΑΕ που συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΓΑΔΑ, επισήμανε ότι «εδώ ερχόμουν για να υπερασπίσω αυτούς που διώκονται, αυτούς που συλλαμβάνονται άδικα. Δεν περίμενα ότι μετά τις διώξεις της χούντας του Παπαδόπουλου θα είχαμε διώξεις από πρώην συντρόφους μου, εκδικητικές διώξεις, γιατί δεν μπορούν να ακούν ούτε τη φωνή μας, γιατί η φωνή μας είναι η φωνή της συνείδησής τους. Η φωνή που τους λέει ότι πρόδωσαν τα πάντα, εγκατέλειψαν αρχές, στόχους, διακηρύξεις» είπε ο κ. Λαφαζάνης.

 

Όπως ανέφερε, «σ’ αυτή την υπόθεση δεν διώκεται ένα πρόσωπο, αν και για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση έχουμε πολιτική δίωξη κι όχι δίωξη για ποινικά αδικήματα. Πολιτική δίωξη ενός επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος που ασκεί δημοκρατική δράση και φυσικά έχει παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες και στα κοινωνικά κινήματα. Κι αυτό είναι το ενοχλητικό. Πρώτη φορά γίνεται αυτό στη μεταπολίτευση, που είναι ένα σημείο στροφής σε μια νέα αλά Τουρκία… δημοκρατία. Μια δημοκρατία αλά Ερντογάν. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, δεν αφορά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους συναγωνιστές που με πανομοιότυπες κατηγορίες κλήθηκαν να απολογηθούν από την αμαρτωλή ΓΑΔΑ και το πιο αμαρτωλό εμφυλιακό τμήμα που έχει ονομαστεί Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Ποιο κράτος προστατεύει; Το κράτος των πιστωτών, της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας, το κράτος των μνημονίων και της λιτότητας, της φτωχοποίησης και της εξαθλίωσης» υποστήριξε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

 

Ο ίδιος τόνισε ότι «όσοι αγωνίζονται, δεν απολογούνται. Και, μάλιστα, όσοι αγωνίζονται για δίκαιες υποθέσεις, για μεγάλα, δίκαια, λαϊκά αιτήματα και για τη δημοκρατία. Και, βέβαια, δεν απολογούμαστε σ’ αυτούς οι οποίοι έχουν καταλύσει τα πάντα σ’ αυτή τη χώρα, δε σέβονται ούτε τις παραδόσεις μας, ούτε την ταυτότητά μας, ούτε τη δημοκρατία μας».

 

Καταλήγοντας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι «με τις διώξεις μας πραγματοποιήθηκε κι ένας μεγάλος στόχος, όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς, οι δημοκρατικές δυνάμεις εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους, που σηματοδοτεί κάτι πολύ ουσιαστικό. Ότι απέναντι στη δημοκρατία και την υπεράσπισή της, στα κοινωνικά μας δικαιώματα, όλη η Αριστερά μπορεί να ενωθεί και να διαμορφώσει ένα κοινό μέτωπο ανατροπής που θα αλλάξει την πορεία της χώρας μας».

 

Στο πλευρό του κ. Λαφαζάνη ήταν κι ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος είπε ότι «απολογείται ο κάθε αγωνιστής μπροστά στον λαό για αυτό που κάνει. Θα ήταν αδύνατον να μη σηκωθώ από το κρεβάτι, να μην έρθω εδώ και να υποστηρίξω ότι ο Παναγιώτης, παρά το γεγονός ότι διαφωνούμε σε κάποια θέματα, πήρε απόφαση να μη λογοδοτήσει στους δικαστές, αλλά στον λαό. Σέβομαι απολύτως το δικαίωμά του» ανέφερε ο κ. Γλέζος.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔιαψεύδει σενάρια συγχώνευσης με την UBS
Επόμενο άρθροΟι προκλήσεις για Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία