O Αμερικανός μάνατζερ παικτών του μπέιζμπολ, Σκοτ Μπόρας, παραμένει ο πλουσιότερος μάνατζερ του κόσμου, σύμφωνα με την σχετική ετήσια λίστα που παρουσίασε το αμερικανικό περιοδικό Forbes.

 

Ο Μπόρας μέσα στο 2018, είχε τη δυνατότητα να εισπράξει περίπου 105 εκατομμύρια δολάρια σε προμήθειες, για ένα σύνολο συμβολαίων αξίας 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως έχει, εννέα παίκτες με συμβόλαια αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Σκοτ Μπόρας

 

Στον κόσμο του ποδοσφαίρου, κορυφαίος εξακολουθεί να είναι ο Ζόρζε Μέντες (πελάτης του ανάμεσα σε άλλους ο Κριστιάνο Ρονάλντο), που σε σύγκριση με το 2017, ανακτά μια θέση και περνάει δεύτερος (σ.σ. για όλα τα σπορ), με συμβόλαια αξίας 1 δισ. και 100 εκατομμύρια δολάρια σε προμήθειες, σύμφωνα με το Forbes.

 

Ο Ζόρζε Μέντες

 

Στο top 10 της κατάταξης βρίσκονται ακόμη τρεις μάνατζερ που σχετίζονται κυρίως με το ποδόσφαιρο. Ο Τζόναθαν Μπαρνέτ του Ομίλου Stellar (79,5 εκατ. προμήθειες και συνολική αξία συμβολαίων 795 εκατομμύρια ευρώ) που πέρασε στην τρίτη θέση. Πέμπτος είναι ο Μίνο Ραϊόλα, με προμήθειες 62,9 εκατ. δολάρια και συμβόλαια 629 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Βόλκερ Στρουτς (μάναζτερ μεταξύ άλλων των Μάρκο Ρόις, Μάριο Γκέτσε και Τόνι Κροος) ανέβηκε στην όγδοη θέση με 46,4 εκατομμύρια προμήθειες.

 

Συνολικά, μεταξύ των 50 πλουσιοτέρων μάνατζερ στη λίστα Forbes, κυριαρχεί το μπέιζμπολ (με 13 μάνατζερ) και ακολουθείται από το μπάσκετ (11), το ποδόσφαιρο (8), το αμερικάνικο ποδόσφαιρο (8), το χόκεϊ (7), το τένις (1) και το γκολφ (1).

 

Όσον αφορά στις εταιρείες μάνατζερ, στην κορυφή της λίστας του Forbes είναι η Creative Artists Agency, με προμήθειες 350 εκατομμύρια δολάρια και συμβόλαια συνολικής αξίας 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πίσω της είναι η Wasserman, με 175 εκατομμύρια προμήθειες και 3,7 δισ. συνολική αξία συμβολαίων και τις θέσεις στο βάθρο «κλείνει» η Excel Sports Management, με κύριο αθλητή τον Tiger Woods, προμήθειες 168 εκατομμύρια και συμβόλαια 3,4 δισεκατομμυρίων.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Daimler ο Zetsche
Επόμενο άρθροΔιαψεύδει σενάρια συγχώνευσης με την UBS