Περαιτέρω μικρή βελτίωση του Ενεργητικού επεφύλαξε η χθεσινή ημέρα για την αγορά των Α/Κ, καθώς η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων ενισχύθηκε κατά 0,13% και διαμορφώθηκε στα 6,440 δις €. Η αύξηση προήλθε για μία ακόμη ημέρα από θετικές αποδόσεις, λόγω του γεγονότος ότι το τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών ήταν αρνητικής αξίας 1,241 εκατ. € (παρά τον αυξητικό ρυθμό μεριδίων 0,01%).

 

Η μέση απόδοση της αγοράς ήταν θετική, περί του 0,13%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, μόνον 2 έκλεισαν με ζημιές και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Οι υπόλοιπες 17 επέτυχαν μέση ενίσχυση καθαρών τιμών, εκ των οποίων ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,50%, τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 0,32%, τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,29% και το ένα Α/Κ που δραστηριοποιείται σε κρατικά ομόλογα Αναπτυσσομένων Χωρών με 0,27%. Οι δύο κατηγορίες με αρνητικό πρόσημο μέσης απόδοσης ήταν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,54% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -0,13%.

 

Η κινητικότητα των μεριδιούχων ήταν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα υποτονική, με αποτέλεσμα η συναλλακτική αξία να κυμανθεί από μεσαία προς χαμηλά επίπεδα. Η επενδυτική διάθεση διαφοροποιήθηκε έναντι της Τρίτης και θα την χαρακτηρίζαμε ως μικτή. Σε εκροές ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 1,522 εκατ. €, τα συγγενή Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 166 χιλ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 162 χιλ. € και τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 148 χιλ. €.

 

Αντιθέτως, τις υψηλότερες εισροές σημείωσαν τα Funds of Funds Μετοχικά με 338 χιλ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 199 χιλ. €, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 187 χιλ. € και τα Funds of Funds Μικτά με 149 χιλ. €.

 

Με οριακής αξίας ρευστοποιήσεις 77 χιλ. € έκλεισε το ισοζύγιο των Μετοχικών Α/Κ Ελλάδας.

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝέο δρομολόγιο Μύκονος-Μπορντό και προσφορά
Επόμενο άρθροΟι Έλληνες έβγαλαν τα λεφτά από το… στρώμα