Σήμερα Παρασκευή η Audi ανακοινώνει ότι ο διευθύνων σύμβουλος, Ρούπερτ Στάντλερ, απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στο εποπτικό συμβούλιο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

Ο Στάντλερ βρίσκεται στη φυλακή από τον περασμένο Ιούνιο κατηγορούμενος ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο παρακώλυσης των ερευνών για τις εκπομπές ρύπων στην Audi και τη μητρική της Volkswagen, μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν έχει βρεθεί ακόμα ο διάδοχος του Στάντλερ και, ως εκ τούτου, ορίζεται ως μεταβατικός CEO ο Μπραμ Σκοτ, καθώς κανονικά η θητεία του Στάντλερ λήγει στα τέλη του 2019.

 

Πιθανός διάδοχος θεωρείται ο Μάρκους Ντούσμαν πρώην υπεύθυνος αγορών της BMW, ο οποίος ανακοίνωσε τη μετακίνησή του στη Volkswagen τον περασμένο Ιούλιο.

 

Την Τετάρτη το εποπτικό συμβούλιο της BMW ανακοίνωσε τον διάδοχο του Ντούσμαν, οπότε πρακτικά ο τελευταίος είναι πλέον διαθέσιμος. Ωστόσο, στην Audi λένε πως είναι ακόμα υπερβολικά νωρίς να τοποθετήσουν νέο επικεφαλής.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑπονεμήθηκαν τα Βραβεία Ωνάση 2018
Επόμενο άρθροΑύξηση 4% του κύκλου εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο τον Ιούλιο