Οι χθεσινές θετικές αποδόσεις βελτίωσαν ακόμη περισσότερο την αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων, καθώς το Ενεργητικό κινήθηκε θετικά 0,22% και διαμορφώθηκε στα 6,545 δις €. Ως προς το τελικό ισοζύγιο εισροών, η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε, καθώς κυριάρχησαν για μία ακόμη ημέρα οι ρευστοποιήσεις, αξίας 726 χιλ. €, (που αντιστοιχούν σε πτωτικό ρυθμό μεριδίων -0,02%).

 

Το μέση πρόσημο της αγοράς κινήθηκε με ικανοποιητικά κέρδη 0,33%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, μόνον μία σημείωσε μηδαμινές μέσες απώλειες (Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με -0,01%) και άλλη μία παρέμεινε αμετάβλητη (Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας). Οι υπόλοιπες 18 κατέγραψαν μέση ενίσχυση καθαρών τιμών, εκ των οποίων ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 1,60%, τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,90%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,73%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,64% και τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,61%.

 

Σταδιακά και με αργό ρυθμό, τις τελευταίες τρεις ημέρες, η κινητικότητα των μεριδιούχων, όπως και η συναλλακτική αξία, γίνεται ολοένα και πιο υποτονική.

 

Παρά την μικρή αξία των συναλλαγών, θα χαρακτηρίζαμε την επενδυτική διάθεση μικτή. Το τελικό αρνητικό ισοζύγιο οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στις ρευστοποιήσεις στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 952 χιλ. € και στα συγγενή Διαχείρισης Διαθεσίμων με 728 χιλ. €. Ακολούθησαν τα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 182 χιλ. €.

 

Αντιθέτως, σε εισροές ξεχώρισαν τα Funds of Funds Μικτά με 809 χιλ. € και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 430 χιλ. € (το ισοζύγιο των Μετοχικών Α/Κ Ελλάδος ήταν σχεδόν ισοσκελισμένο).

 

Από την αρχή του έτους οι απώλειες του Ενεργητικού – στις τελευταίες ημέρες – περιορίστηκαν σε -3,05%. Παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός μεριδίων διατηρεί με «νύχια και με δόντια» το θετικό του πρόσημο 0,60%, οι εκροές της αγοράς όλο και διευρύνονται και πλέον ανέρχονται σε 129,171 εκατ. €.

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕλπίζω τα «Μακεδονικά» να γίνουν νέα επίσημη γλώσσα στην ΕΕ
Επόμενο άρθροΓια ακόμη μία φορά η ΝΔ κάνει αντιπολίτευση με λαθροχειρίες